Ülkenin kuzeyini yağış vuracak

Ülkenin kuzeyini yağış vuracak
Yağışlar, Trabzon, Ordu, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum'da kuvvetli olacak.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Osmaniye, Adana'nın doğusu, Hatay kıyıları ile gece saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon; öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar Ordu, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinde 1 la 3 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

-YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon; öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Trakya ile gece saatlerinde Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana'nın doğusu ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri ile gece saatlerinde batı kıyılarının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon, öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ile Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(26)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeyi kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (30)

ADANA: Parçalı bulutlu, doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (35)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (37)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.