Uluslararası ressamların eserleri Beylikdüzün'de

Uluslararası ressamların eserleri Beylikdüzün'de
Beylikdüzü Belediyesi 1. Uluslararası Resim Çalıştayı, Türkiye haricinde 5 farklı ülkeden 17 ressamın eşsiz eserlerinin sergisiyle sona erdi.
Beylikdüzü Belediyesi 1. Uluslararası Resim Çalıştayı, Türkiye haricinde 5 farklı ülkeden 17 ressamın eşsiz eserlerinin sergisiyle sona erdi. 1-9 Şubat arası gerçekleşen çalıştayda farklı ve özgün temaların çalışılmasıyla ortaya çıkan onlarca tablo büyük beğeni topladı.

Beylikdüzü Belediyesi, 1. Uluslararası Resim Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Geçen yıl ulusal bazda yapılan çalıştayın ardından, bu yıl uluslararası yapılan etkinlik, Türkiye haricinde 5 farklı ülkeden 17 ressamı ağırladı. 1-9 Şubat arasında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştayın misafiri olan ressamlar, iki gün boyunca ilçeyi ve İstanbul’u gezdi. Geziler sonuncunda çalışmalarına yön veren sanatçıların eserleri fuaye alanında düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Ressamlarımızı on gün boyunca misafir ettik ve bu misafirlik sürecinde yaptıkları eserleri bize emanet edip gidiyorlar. Büyük emeklerle bu eserleri ilçemize kazandırdılar. Bu etkinlikleri sık sık yapmamız gerekiyor ki Beylikdüzü sanattaki açığını kapatsın. Sanat dolu günlerde Beylikdüzü’nde olmayı diliyorum. Bugün kazandırdığımız güzel eserlerin gururla duvarda asıldığı yıllarda vatandaşlar keyifle iyi ki bu temeller atılmış diyecek. Katılan tüm sanatçılarımız iyi ki buradalar. Eserlerine gözümüz gibi bakacağız.'' ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nde yaşayan ressamlarla da bir çalıştay yapılacağının müjdesini veren Ekrem İmamoğlu, Kosova’dan Ethem Baymak, Gürcistan’dan Lela Geleisvili, Levan Slagedza, Rusya-Ural’dan Svetlana Parisheva, Nahçıvan’dan Habib Allahverdiyev, Murat Nurlu (Babayev), Kazakistan’dan Olga Eren,Türkiye’den ise Asiye Aytan, Nevin Aytekin, Bahar Soğukkuyu, Hülya Sezgin, Mustafa Ali Kasap, Mine Şarmış Çaylı, Yurdagül Işıl, Adnan Turan, Zehra Sengir ve Sena Sengir’e eserleri için teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu./Haberler




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.