Üst üste 7. kez belediye başkanı seçildi!

Üst üste 7. kez belediye başkanı seçildi!
Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 68 yıl sonra yerel seçimleri CHP'ye kazandıran Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, tarih yazdı. Saka, aralıksız 7 dönem seçimlerden galip ayrılarak, adını Türkiye'nin en uzun görevde kalan belediye başkanları arasında


Edremit’in kaplıcaları ile ünlü Güre Beldesi, Balıkesir’in büyükşehir olmasıyla, mahalleye dönüştürüldü. 27 yıllık belediye, 2014’teki yerel seçimlerle birlikte kapandı. Kapanan beldede 6 dönemdir belediye başkanlığı görevini aralıksız yürüten evli, bir kız çocuk babası Kamil Saka, 30 Mart’ta partisi CHP’den bu defa Edremit Belediye Başkanlığı için aday oldu. Saka, seçimde 36 bin 661 oyla birinci oldu, en yakın rakibi AK Partili Özkan Kostak’a 9 bin 41 oy fark attı. Edremit’e CHP’nin bayrağını diken Saka, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alıp, göreve başladı.

Parti farkı gözetmeksizin hizmet edeceğini belirten Saka, "Edremit, 68 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğin özlemini çekiyordu. Halk ciddi bir oy farkı ile bu kutsal görevi bize verdi. 27 yıllık belediyecilik deneyimimi şimdi Edremit için kullanacağım. Bunu yaparken de mazeret üretmeden, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çıktığımız bu yolda durmadan ve yorulmadan devam edeceğiz. Edremit’i bir bütün olarak ele alacak ve hiçbir mahallemizi ötekinden ayırmadan hizmet edeceğiz. Edremit’i 68 yıl sonra sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştıracağız. Bize oy vermeyen Edremitlilerinin de belediye başkanı olduğumu unutmadan hizmet edeceğim. 68 yıl sonra kazanılan bu zaferi, hizmet ederek sürekli kılmaya çalışacağım" dedi.

BAŞKAN SEÇİLDİĞİNDE 33 YAŞINDAYDI

Bugüne kadar girdiği seçimlerin hiçbirini kaybetmeyen Belediye Başkanı Saka, 1987 yılında yapılan ara seçimlerle belde olan Güre’de, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)’nin adayı olarak 33 yaşında belediye başkanlığına seçildiğini hatırlatıp, siyasi geçmişini şöyle anlattı:

"SHP’nin CHP’ye katılmasıyla politik yaşamını bu partide sürdürdüm. 2009 yerel seçimlerinde, Deniz Baykal liderliğindeki CHP tarafından aday olarak gösterilmeyince, seçimlere bağımsız aday olarak katılıp, kazandım. CHP’deki yönetim değişikliği ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının ardından da tekrar partime döndüm. Bundan böyle de Güre’de edindiğim belediye başkanlığı tecrübemi Edremit için kullanacağım."

CHP’Lİ DENİZER’DEN SONRA HEP SAĞ PARTİLER VARDI

CHP, en son 1931 yılında, Edremit’te Cevdet Denizer ile girdiği seçimleri kazanmıştı. Denizer’in 1946 yılına kadar belediye başkanlığı görevini yürütmesinden sonra 68 yıl boyunca ilçede, hiçbir sol parti belediye başkanlığını kazanamadı. Son seçimde, sağ partilerin bu ezici üstünlüğüne son veren Saka’nın rakipleri AK Parti Adayı Özkan Kostak 27 bin 620 oy, koltuğunu kaptıran MHP’li Tuncay Kılıç ise 14 bin 337 oyda kaldı.

Ahmet ERTAN/DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.