Bu alkışın adı protesto alkışı

Bu alkışın adı protesto alkışı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kartal’da düzenlenen “Milletçe alkışlıyoruz” mitinginde konuştu.
 CHP'nin ilk mitingi Kartal'da


Seçime kadar 50'nin üzerinde miting yapmayı planlayan Kılıçdaroğlu, bu maratonu İstanbul Kartal'dan başlattı. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting maratonunu İstanbul Kartal'dan başlattı. "Milletçe Alkışlıyoruz" sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu,  "Türkiye’ye yaşanmaz hale getirenlere kalkın o koltuktan millet oturacak demek için geldik. Milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik bugün. Bu alkış hakka hukuka ve ekonomiye, özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe demokrasiye ve  cumhuriyete zulmedenlere zihniyeti protesto alkışıdır. Herkesi tüm vatandaşlarımızı bu alkışa katılmaya davet ediyorum. Avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Toplumun her kesimine seslendiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt CHP var. Kabadayılıktan, zalimlikten, yasadışından, talandan, baskıcılıktan, ayrımcılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için korkmayın, yılmayın. Ekonomik refahı ülke genelinde herkesin nasipleneceği şekidel paylaştırmayı hedef edinmiş bir  anlayışın temsilcisi var" dedi.
Kılıçdaroğlu, ülkede 10 milyonu aşkın emekli olduğunu dile getirerek, 8 milyonunun aylığının bin liranın altında olduğunu anlattı. Emeklilere bir kez daha Kartal Meydanı'ndan söz verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "11 milyon emeklimiz duysun. Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda sizlere birer maaş ikramiye vermeyi görev biliyorum. Namus sözü veriyorum. Notere gittim imzaladım. Diyorlar ki 'Neden notere gittin, millete gitseydin'. Hem notere gidiyorum hem millete gidiyorum, var mı diyeceğin. Ben bu parayı vereceğim" diye konuştu..
Esnafı da unutmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, esnafın toplumun ana omurgası olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye'de esnafa da yerimiz var. Hiç meraklanmasın esnaf kardeşim. Emekliye verdiğimiz 2 aylık ikramiyeden en büyük faydayı sen alacaksın. Gelip alışverişini senden yapacak. Göreceksin hastane kapısından 'prim borcum var' diye kesinlikle CHP iktidarında dönmeyeceksin. Seni ölüme mahkum etmeyeceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Her gün her saat her yerde çınlayacak bu alkış. Artık düşün yakamızdan diyenlerin sesi olacaktır bu alkış. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe alkışlayacağız. 
Yalnızca miting meydanlarında değil her gün her yerde alkışlayacağız. Fabrikada, tarlaada, meydanda, sokaklarda hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Bakın 12 yılda yarattıkları  tablodan satır başları vereceğim, 6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul. Maaşı 1000 TL’nin altında olan 8 milyon yoksul emekli. Prim borcu olduğu için hastaneye alınmayan esnaf. Sosyal güvenlikten yoksun işçiler. Açlık sınırına dayanmış 1  milyondan fazla insan. Kızgın kırgın bir gençlik. Kalıplara sokumak istenen kadın. İçi boşlatılmış özgürlük ve ahlak kavramları. 

Korkmuş ve sinmiş iş dünyası. Korkmuş sinmiş medya. Bakara makara deyip en kutsal değerlerimizi sömüren, yalanı talanı adet edinmiş bir düzen ve cinnet halidne öfkeli bir toplum. Bütün bunların faturasını bu milleitn işçisi, çiftçisi, sanayicisi, tüccarı, emeklisi ödüyor. Nasıl mı ödüyoruz? Yaşadığımız asayiş problemleriyle ödüyoruz. Suriyeli göçmen manzarası ile ödüyoruz. Kadın şiddetin yüzde 1400 oranda artmasıyla ödüyoruz. Kutsallarımızın vce manevi değerleirmizin siyasete alet edilmesiyle ödüyoruz. Ahlakid eğerlerimizi kaybederek ödüyoruz.
12 yıldır bu ülkeyi yöneten malum zihniyettir bütün bunların sebebi. Bu zihniyet milletin çözülmesini beklediğis ayısız mesele dururken işsizliğe yoksullağa adalete karşı isyan edenlerle mücadeleyi seçmiştir. Millet bıktı, usandı. Artık bu millet yaşanacak bir Türkiye istiyor. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.