CHP'nde kontenjana kısıtlama geliyor

CHP'nde kontenjana kısıtlama geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapacağı tüzük değişikliğiyle kontenjan hakkının 1 defa kullanılmasını sağlayacağını söyledi.
CHP'nde gerçekleştirtilebn ön seçimlerin ardından başta partinin MYK üyeleri ıolmak üzere çok sayıda milletevkilinin yeniden aday olmak için kontenjan istemesi örgütte tepkiye neden oldu. Bu tepkiler üzere dün partisinin grup toplantısında kouşan Genel BaşkanKılıçdaroğlu, partililere "Kontenjan hakkını bir kez kullanan bir daha kullanamayacak" müjdesini verdi.
 
Güzel şeyler olacak
Hafta sonu 7 Haziran'da milletvekillerini belirlemek için yapılan önseçimlere değinen Kılıçdaroğlu, "Herkes değişiyor, CHP değişmiyor diyorlardır. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada son 4 yılda en büyük değişim yaşayan parti CHP'dir. Söyleyim bu daha başlangıç, CHP'de çok güzel değişiklikler olacak" diye konuştu.

Tüzük değişecek
İlk kurultayda tüzük değişikliği yapacağını söyleyen CHP lideri, "Kontenjan hakkını bir kez kullanan bir daha kullanamayacak. Biz önseçim yaptık. Bize demokrasi verenler nerede acaba. CHP değişmiyor, bu CHP'den bir şey olmaz diyenler nerede acaba?" ifadelerini kullandı.

Bir destan yazacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şu şunları söyledi:
"CHP, demokrasi ve cumhuriyetin savunucusudur. CHP hiçbir zaman etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaz. CHP asla ve asla inanç üzerinden siyaset yapmaz. CHP yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaz.55 yerde ön seçim yaptık. Bir destan yazacağız Türkiye’de, inşallah 8 Haziran’da o destanı hayata geçireceğiz. Yaklaşık 1 milyon üyemize dedik ki sandığa gidin, milletvekilinizi kendiniz seçin dedik. yaklaşık yüzde 60’ı sandığa gitti. Şimdi soruyorum, 77 milyonun da aynı soruyu sormalarını istiyorum. Kendilerine millet millet millet diyenler neden milletten kaçıyorlar, neden milletin vekillerini milletin kendisi seçmiyor. 12 eylül darbe hukukunun altına saklanıyorlar. En büyük darbeyi yapanlar şimdi iktidardadırlar.  77 milyon yurttaşıma soruyorum. Kim demokrat, kim millete saygı duyuyor? Sen eğer milletin vekilini millet seçsin demiyorsan millete saygı duymuyorsun. Saygı duyan kim, Türkiye’de tek parti var Cumhuriyet Halk Partisi’dir"

Sonuca saygı göstereceğiz 
Aday adaylarına da listeye girenlere de teşekkür edien CHP Lideri Kılıçdaroğlu ön seçimlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"En büyük teşekkür sandığa gidip oy kullanan partilerimize. Ama bir şey daha var. Kırgınlık yok, listeye girmedim diye elbette insanlar üzülürler. İnsani duygularımız vardır. Keşke hepimizin kazanabileceği ortamları yaratabilsek. Milletin iradesine üyelerimizin iradesine saygı göstereceğiz. Şimdi sanki listenin birinci sırasındaymış gibi hepimiz ama hepimiz çalışmak zorundayız. Bunu bekliyorum.Kadınlara diyorum, size seçme ve seçilme hakkını veren parti CHP’dir. Siyaseten bir ev arıyorsanız eviniz CHP’dir, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’dir. Bütün gençleri CHP’nin çatısı altına bekliyorum. Yine gençler kendilerine sorsunlar. Hangi partide gençlik kotası var, hangi partide cinsiyet kotası var, hangi parti yüzde 10 seçim barajının demokrasiye aykırı olduğunu savunuyor. Hangi parti 12 eylül darbe hukukunun kaldırılmasını istiyor. Yer belli adres belli CHP"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.