Kılıçdaroğlu başbakanlığı hak ediyor

Kılıçdaroğlu başbakanlığı hak ediyor
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde partililerle buluşan CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı Hayri Yaman, çıktığı yolda temel hedefinin partisini iktidar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ise başbakan yapmak, olduğunu söyl

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki milletvekili aday adayı tanıtım toplantısına katılan, CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Av. Hayri Yaman, gelecek seçimlere yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. CHP'yi her ne olursa olsun iktidar yapabilmek için verebilecekleri bütün mücadeleyi vereceklerini belirten Yaman, bunun nihai hedeflerinden birisi olduğunu söyledi. Seçimlerde kendilerine rakip olacak AK Parti'ye ilişkin de konuşan Yaman, “Onlar padişahlık sisteminin özlemi içerisindeler. Bu seçimlerin kaybedilmesi demek 92 yıllık rejimin padişahlık sistemine dönüşmesi demektir. Ancak biz CHP olarak, CHP'liler olarak böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hiçbir gücün cumhuriyet rejimini değiştirmeye yetmeyeceğini belirten Yaman, CHP iktidarıyla, cumhuriyetçilerin, ülkesini seven insanların Türkiye'yi yöneteceğine dikkat çekerek, partilerinin iktidarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmayı da çok istediğini söyledi. Yaman, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle ama kesinlikle Başbakanlığı hak ediyor” ifadesini kullandı.

Erdoğan Amerikan taşeronudur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili çok sert ifadeler kullanan Hayri Yaman, Erdoğan'ı da yaptığı konuşmada neredeyse topa tuttu. Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanlığına mektup yazarak, “Size en iyi hizmeti ben yaparım” dediğini iddia eden Yaman, “O adam bu nedenle bir ABD taşeronudur. Bir Amerikan taşeronudur” diye konuştu.

Erdoğan'a “Taşeron” diye hitap eden Yaman, “O taşeron bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunu da işgal etmektedir” dedi. Erdoğan'ın son yıllarda Türkiye'de yükselen gerilimin asıl sorumlusu olduğunu da belirten Yaman, polisin birçok katliama imza attığını ve tüm katliamların asıl sorumlusunun da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.

CHP gelecek Erdoğan gidecek

CHP'nin iktidar olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde kalamayacağını da belirten Yaman, “CHP iktidara geldiği zaman Erdoğan gitmek zorunda kalacak” ifadesini kullandı. 2002 yılında bu yana AK Parti'nin sadece Türkiye'ye değil içinde bulunduğumuz coğrafyaya da büyük zararlar verdiğini belirten Yaman, “Erdoğan ve AKP yüzünden bölgemizde akan kanda durmak nedir bilmedi. Suriye, Libya, Irak'ta milyonlarca Müslüman kanı aktı. Milyonlarca Müslüman insan hayatını kaybetti” dedi.

CHP'liler olarak yaşanan tüm bu acı olayları sık sık halka hatırlatmaları gerektiğine dikkat çeken Yaman, “AKP'nin bir yağma, bir çete ve bir taşeron partisi olduğunu sık sık söyleyeceğiz. AKP'nin yaptıkları ve işledikleri bütün suçların hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur” ifadesini kullandı.

 

Büyük hırsızlık yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanmaya devam eden Yaman, Erdoğan'ın siyasete girdiği ilk gün parmağında bir yüzük olduğunu anımsatarak, “Eğer zenginleşirsem bilin ki hırsızlık yaptım” sözünü kullandığını belirtti. Yaman, ciddi manada AKP'nin ve Erdoğan'ın zenginleştiğini belirtirken, “Tıpkı kendisinin söylediği gibi hırsızlık yaparak zenginleştiler. Maalesef çok büyük hırsızlıklar yaptılar. Erdoğan, büyük bir diktatör edasında hareket ediyor ve bir gün zamanı geldiğinde hesap vereceği ihtimalini aklına getirmiyor” dedi.

Gezi şehitlerinin hesabını soracağız

Gezi Eylemleri'nde hayatını kaybeden kişilere de değinen Yaman, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan'ı anımsatarak hiçbirisini unutturmayacaklarını ve hepsinin katillerinden tek tek hesap soracaklarını belirtti.

Gezi Eylemi'nde hayatını kaybeden çocukların hesabını sormak noktasında CHP'nin sorumlu olduğunun altını çizen Yaman, “Bu CHP'nin ve biz CHP'lilerin namus borcudur” diye konuştu. Ergenekon ve Balyoz davalarına da dikkat çeken Yaman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin AK Parti tarafından büyük yıpratma operasyonlarına maruz kaldığını da ifade etti.

Toplumun her alanda kutuplaştığını ve ayrıştığını belirten Yaman, aynı tablonun Kürtler içinde geçerli kılındığını iddia etti. Kürtlerin, ayrıştırılmak istendiğini belirten Yaman, “O kardeşlerimizi de bizlerden ayrıştırmak ve Türk- Kürt ayrımı yapmak istiyorlar. Ama CHP buna da izin vermeyecektir” şeklinde konuştu.

Faşizme karşı militanca savaşalım

Türkiye'de AK Parti iktidarının faşist politikalara sahip olduğunu belirten Yaman, “AKP faşizmine karşı herkesi militanca mücadeleye davet ediyorum” derken herkesin cumhuriyet ilke ve devrimlerine, Atatürk miraslarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Ankara'ya gidecek ve TBMM'de CHP'yi temsil edecek bütün isimlerin “AKP faşimizine karşı militanca savaşması gerekir” diyen Yaman, bu noktada 29 Mart'ta yapılacak ön seçimlerin önemine dikkat çekti.

Ankara'ya gidecek milletvekillerini partililerin seçeceğini belirten Yaman, CHP örgütüne ve partililere güvendiğini belirtti. Milletvekili olamasa dahi bugün ki çalışmaya devam edeceğini de belirten Yaman, “Önceliğim partime, ülkeme ve halkıma hizmet etmek. Ülkemizi özgür, demokrat ve çağdaş bir duruma taşımaktır” ifadelerini kullandı.

 KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.