Sol kanattan ön seçim çağrısı

Sol kanattan ön seçim çağrısı
CHP'de ön seçim günü yaklaşırken parti içi ön seçim çağrı ve tartışmaları da sürüyor.
İzmir'de 26 milletvekili adayından 20'si ön seçimle belirleyecek olan CHP'de 'sol kanat', her aday adayının mutlaka ön seçime katılması gerektiğini öne sürdü.

CHP İzmir Kol Kanat Yürütme Kurulu üyeleri, Sinan An, Cihan Türsen, Selami Cihaner, Erkan Büyükkaya, Yekta Varnalı, Engin Önen, Tayfun Mora, Asil Kaya, Halil Çulhaoğlu, Onur Gökçedağ, Helvan Kaya, Volkan Özdamar, Merce Doğan yaptıkları yazılı açıklamada, CHP'nin milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemesini olumlu bulduklarını gelecek seçimlerde tüm adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Sol Kanat, aday belirlemede ekipçilik ve adamcılık anlayışının partiye zarar verdiğini vurgulayarak, ön seçimlerin, demokratik, katılımcı, özgür, adaletli, hoşgörülü ve eşit koşullarda yapılması gerektiğini şart koştu. Sol Kanat, her aday adayının ön seçime girmesi gerektiğini ileri sürerek, şu açıklamada bulundu:
"Önseçimlere düşürülecek en küçük gölge, önseçim ve parti içi demokrasi karşıtlarının elini güçlendirecektir. Bu seçimlerin demokrasi şöleni olması için kararlıyız. Aday olmak isteyen her partilimiz gibi onlarda mutlaka ve mutlaka önseçime katılmalıdır. Merkez yoklaması ile belirlenecek adaylar Türkiye‘de, İzmir'de coşku ve heyecan yaratmalıdır. Kontenjan adaylarında yerel hassasiyetler, bilgi, birikim, uzmanlık ve partiye katkı kriterleri değerlendirilmelidir. Bu önseçimlerde tüm üyelerimiz mutlaka seçimlere katılmalı, özgürce ve vicdanlarıyla başbaşa, oylarını kullanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.