Mehmet Mert

Mehmet Mert

2019 yerel seçim adayları şimdiden hazır!

2019 yerel seçim adayları şimdiden hazır!

AK Parti Genel Merkezi; Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde ilçe başkanlığı değişikliğine gitti.
Yaklaşık bir ay çok kişiye danıştılar, sordu soruşturdular ancak atadıkları ilçe başkanları çok fazla sürpriz olmadı.
Çatalca'ya eski ilçe başkanı Selim Güçbilmez, Büyükçekmece'ye eski ilçe başkanlarından ve 2009 yerel seçimlerinde kıl payı belediye başkanlığını kaçıran belediye başkan adayı İlker Gürbüz, Beylikdüzü'nde ise AK Parti Beylikdüzü Seçim İşleri Başkanlğı yapan Av.İsmail Damat yeni ilçe başkanları olarak atandılar.
*
Bu üç ilçede de olağanüstü bir değişiklik olmaz ise 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayları olarak bu isimler atanacaktır.
Büyükçekmece'de İlker Gürbüz yüzde 90.
Çatalca'da Selim Güçbilmez yüzde 90.
Beylikdüzü'nde ise Av.İsmail Damat yüzde 75-80 2019 seçimlerinde belediye başkan adayı olabilirler.
*
Her üç ismi sıra sıra yorumlamaya çalışalım biraz.


SELİM GÜÇBİLMEZ: Büyükçekmece'de merkezi bulunan bir fabrikanın sahibi olan Güçbilmez ekonomik yönden güçlü bir isim.

Artıları: Sıcak kanlı, sevecen, demokrat, hareketli, öz güveni yüksek, kibirsiz, sadece partililerince değil diğer siyasi parti mensuplarınca da sempati toplayan bir isim.
Eksileri: Çatalca'yı fazla tanımıyor, partisini fazla tanımıyor, siyaseti fazla yönlü yapamıyor bilmiyor, çok fazla organize olamıyor, ekip arkadaşlığında hata yapabiliyor.
*
İLKER GÜRBÜZ: Büyükçekmece'nin çocuğu İlker Gürbüz Doğru Yol Partisi gençlik kolları zamanında siyasetin en alt kademesinden toz yutarak buralara kadar gelen bir isim.


Artıları: 2009 yerel seçimlerinde yanılmıyorsam 250 oy ile seçimleri kaybetmesinden dolayı olası bir seçimde bu defa tamam sloganı tutabilir. Büyükçekmece'yi çok iyi tanıyor. Ak Parti'de çok tanınıyor. Eski il yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı, SMK başkanlığı görevlerinde de bulundu. Rumeli kökenli olduğundan dolayı Ak Parti dışından da oy alma ihtimali olabilir.
Eksileri: Siyasetin çirkinliklerine hazırlıklı değil. Kazanmak için her yol mubah ustası değil. Büyükçekmece'de Karadeniz lobisi ile fazla arası yok. Kankası Recep Erol'un siyasi pozisyonunu ve varlığını her zaman ensesinde hissedecek.
*
İSMAİL DAMAT: Partide daha önce bir çok kademede de görev alan ve bu görevleri başarı ile tamamladığı söylenen Avukat İsmail Damat çevresinde hitabet özelliği iyi olan siyasetçi olarak tanınıyor.


Artıları: Siyasette fazla yıpranmamış. Genç. Mesleğinden dolayı organize olmayı ve ekip çalışmasını seviyor. Beylikdüzü'nde son yıllarda Anadolu kökenli yurttaşlar çoğunlukta olduğundan Kars'lı oluşu avantaj.
Eksileri: Beylikdüzü çok büyük bir ilçe. Ak Parti içerisinde bir çok gruba karşı da mücadele gösterecek. Daha önce Bakırköy ve Yeşilköy'de ofisi vardı. Şayet iş yeri olarak yine Beylikdüzü dışında barınırsa bu durum dezavantaj sayılabilir. Beylikdüzü'nün aristokratları ile iyi geçinmek zorunda.
*
Üç isime karşı gördüğümüz ve gözlemlerimiz bunlar.
Katılırsınız katılmazsınız bunlar benim yorumlarım.
Kimisinde yüzde yüz hemfikir oluruz kimisinde tam tersi.
Yazımızın başlığında da dediğimiz gibi şayet Ak Parti genel merkezi, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde çok araştırıp zor karar vererek atadıkları bu yeni ilçe başkanlarını ilk yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterirse kimse şaşırmamalı.
*
Daha uzun bir zaman var desek de siz de biliyorsunuz ki; siyasette üç gün bazen çok uzun bir süre üç yıl ise çok kısa bir süre olabiliyor.
Şimdi bu yeni üç ilçe başkanına, iyi bir yönetim kurmak, iyi organize olmak, iyi analizler yapmak ve iyi bir program yapmak düşüyor.
Sonrasını ise zamana bırakmak gerek.
Hadi hayırlısı bakalım.
Her üç ilçe başkanına da aramıza hoş geldiniz, kolay gelsin diyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi