Eski sevgilisini rehin aldı

Eski sevgilisini rehin aldı
"Önce seni öldüreceğim, son mermiyi kendime sıkacağım. Annenle vedalaş"
ZONGULDAK'ta geçen yıl kendisinden ayrılması nedeniyle tabancayla gittiği evinde rehin aldığı sevgilisi 23 yaşındaki N.Ç.'yi, polisin ikna çabaları sonucu 2 saat sonra serbest bırakan röntgen teknisyeni 37 yaşındaki Ahmet Çığır, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hemşire N.Ç.'nin, "Önce seni öldüreceğim, son mermiyi kendime sıkacağım. Annenle vedalaş" diyerek başına silah dayayan Ahmet Çığır'dan, annesini arıyormuş gibi yapıp polisi arayarak yardım istemesi sonucu kurtulduğu ortaya çıktı.

Olay, 8 Mart 2010'da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan N.Ç.'nin Kozlu Beldesi'nde yalnız oturduğu evinde meydana geldi. N.Ç., olaydan 4 ay önce yaklaşık 5 yıldır birlikte olduğu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde çalışan Ahmet Çığır'dan ayrıldı. İddiaya göre Ahmet Çığır, ayrıldıktan sonra başka bir erkekle arkadaşlık yapmaya başlayan N.Ç.'yi 4 ay süreyle tehdit etti.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre olay günü de N.Ç.'yi evine kadar takip eden Ahmet Çığır, kapıda yakaladığı eski sevgilisini tabancayla korkutarak içeriye soktu. İddianamede, odada dizlerinin üzerine çöktürdüğü N.Ç.'nin başına ruhsatsız tabancasını dayayan sanığın, "Önce seni öldüreceğim, sonra ortalığı kana bulayacağım. Son mermiyi de kendime sıkacağım. Annenle vedalaş" diyerek cep telefonuyla annesini aramasını istediği belirtildi. Ancak N.Ç.'nin, annesini arıyormuş gibi yaparak 155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istediği belirtildi.

'YÜZÜNE KEZZAP ATACAĞIM'
Gelen polislerin yaklaşık 2 saat süren ikna çabasının ardından operasyonla eve gireceği sırada N.Ç.'yi serbest bırakıp teslim olan Ahmet Çığır, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanık hakkında, 'silahla tehdit', 'cebir ve şiddetle konut dokunulmazlığını ihlal', 'silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından dava açıldı. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Ahmet Çığır, duruşmada N.Ç.'yi çok sevdiğini, başka erkekle görüşmesinin kendisini etkilediğini, ruhsal durumunun bozulduğunu, rehin alma olayının aniden gelişen bir durum olduğunu ileri sürerek pişman olduğunu söyledi. Daha önceki duruşmalarda ifade veren N.Ç. ise, ayrıldıktan sonra sanığın kendisini gördüğü her yerde, "Seni öldüreceğim, yaşatmayacağım, yüzüne kezzap atacağım" diyerek tehdit ettiğini, cep telefonuna çektiği mesajlarla hala tehditlerini sürdürdüğünü iddia etti.

Mahkeme sanık Ahmet Çığır'ı, 'silahla tehdit', 'cebir ve şiddetle konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 2 yıl 6'şar ay, 'silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 5 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.