Giresun'da kaza: 9 ölü

Giresun'da kaza: 9 ölü
Giresun'un Görele İlçesi'nde bir yolcu otobüsünün de karıştığı kazada 9 kişi yanarak öldü, 34 kişi de yaralandı.

İstanbul'dan Trabzon' un Of ilçesine gitmekte olan yolcu otobüsü Giresun'un Görele ilçesi yakınlarında trafik üst levhasına çarparak devrildi. Otobüste çıkan yangında ilk belirlemelere göre, 9 kişi yanarak hayatını kaybetti. 34 yolcu ise yaralandı.


Yolcu otobüsünde 4'ü personel toplam 43 kişinin bulunduğunu belirten yetkililer, ölü ve yaralıların kimlerinin belirlenmesine çalışıldığını kaydetti.

Görele Belediye Başkanı: Ertuğrul Melikoğlu, yolcu otobüsünün şoförünün uyumuş olabileceğini ve kazanın da bu nedenle meydana gelmesi ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.  


'ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN KORKUYORUZ'          

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “Görele'deki korkunç kazada ölü sayısının artmasından korkuyoruz” dedi.

Şahin, “İstanbul'dan Trabzon'a giden otobüs son olarak Çarşamba'da ihtiyaç molası vermiş. Görele'nin Karadeniz Sahil Yolu Soğuk Mahallesi mevkisinde ise henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında tamamen yanmış” dedi.

Hafif yaralanan Mustafa Çolak, otobüsün trafik levhalarına çarpıp devrildiği, gerisini hatırlamadığını söyledi.

'ÖNDE OTURANLAR DIŞARIYA ÇIKACAK FIRSATI BULAMADI'


Olay yeri yakınında bulunan Yüksel Tavacı, 07.00'de işyerini açtığını, hemen sonra dinamit patlamasına benzer bir ses duyduğunu söyledi. Tavacı, yaşananları şöyle anlattı:

“Hemen ana caddeye çıktım. Bir otobüsün yandığını gördüm. Arkadaşlarımla beraber otobüsün yanına geldiğimizde 3-4 kişi yerde yatıyordu. Otobüs ise yanmaya devam ediyordu. Otobüsün arka camını kırarak bu kısımdaki yolcuları çıkarttık. Yoldan geçen tüm araçları durdurarak yaralıları bu araçlara koyduk. Çok kötü bir görüntüydü. Bize göre otobüste hayatını kaybedenler aracın ön bölümünde bulunanlardı. Onlar dışarıya çıkacak fırsatı bulamadı. Aracın arkasında bulunanlarsa camın kırılması sayesinde dışarıya çıkabildiler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.