Mehmet Mert

Mehmet Mert

Albatros satışı Kılıçdaroğlu'nun masasında!

Albatros satışı Kılıçdaroğlu'nun masasında!

Büyükçekmece Belediyesi Albatros Park olarak bilinen alanı yine ihaleye çıkarttı ve yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı taban fiyattan 172 milyon TL bedelle dün (11 Şubat 2016 günü) hasılat paylaşımı ile satacağız dedi.

Önceki günkü köşe yazımızda da yazdığımız gibi bu alanın bu şartlarda satılması yönünde herhangi bir müşteri ortaya çıkmadı.
Ne demiştik yazımızda; ...size bir şey söyleyeyim mi! Bu alanın bu şartlarda satılacağına ihtimal vermiyorum. Buraya müşteri olan iş adamının da vicdanı olduğunu düşünüyorum. Doğayı sevdiğini, yeşili sevdiğini düşünüyorum. Bazı rantçı siyasiler kadar gaddar olmadıklarını düşünüyorum. Bu alanın satılmaması için hayatını ortaya koyan gençleri göz önüne getireceklerini düşünüyorum. Yıllardır burada direnen yeşil dostu, doğa dostu insanları göz önüne getireceklerini düşünüyorum. Dolayısıyla buranın satılmayacağını da düşünüyorum.
*
Peki neden mi müşteri çıkmadı.
Bırakalım o alanın yüzde kaçı turizm bölgesi, yüzde kaçına konut yapılacak, yüzde bilmem kaçı yeşil alan olacak.
Ne kadar kar getirecek.
Ne kadar yılda teslim edilecek.
Ne kadar kişiye istihdam sağlanacak?
*
O alanın en önemli sorunu artık Albatros'a bölge halkının sahip çıkması durumudur.
Yüzlerce genci yaşlısı kadınının yeşili sahiplenmesi durumudur.
Yüzlerce binlerce direnişçinin bu alan için direnmesi durumudur.
*
Bırakın Büyükçekmece'yi ve bölgemizi.
Bir Gezi Parkı kadar olmasa bile artık Albatros ülke genelinde yeşil alan olarak korunması gereken bölgeler arasına adını çoktan yazdırmıştır.
Olay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da masasına kadar taşınmıştır.
*
Büyükçekmece Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış bizzat Ankara'ya giderek konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına taşıdı.
Alkış Barış'ı yaklaşık bir saat makamında dinleyen Kılıçdaroğlu 'Bu durumu benimle paylaştığın için teşekkürler. Artık konu bende. Sen mahallendeki yurttaşlara bu durumu ilet. Gönülleri rahat olsun. Ben bizzat bu durumla ilgileneceğim' diye gönderdi.
*
Büyükçekmece Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış görüşmeyi bana ağlamaklı bir sesle anlattı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile çok iyi ilgilendiğini ve dikkatlice dinlediğini söyledi.
''Ben 25 yıllık muhtar, 40 yıllık Büyükçekmeceliyim. Bu alan 40 yıldır yeşil alan olarak bölge halkının kullandığı bir alandı. Eskiden bu bölgeden havaya bakıldığında gök yüzü görünmüyordu. Şimdi katledilen ağaçlardan sonra etraf kelaynak gibi oldu. Biz buranın satılmasını istemiyoruz. Yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Büyükçekmece Belediyesi'ne çok yerden gelir temin edilebilinir ama böyle bir alana sahip olmak bir daha mümkün değil.'' Gibi açıklamalar ile  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir de dosya bıraktığını kaydeden Büyükçekmece Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış umarım artık burası satılmaktan vazgeçilir diyor.
*
Sevgili okurlar; bir taraf  yeşil sevdalısı, doğa sevdalısı, ağaç sevdalısı olmuş yüzlerce binlerce yurttaş. İçerisinde sıradan vatandaşı, doktoru, gazetecisi, mühendisi. Hatta belediye başkanı ile aynı siyasi partide siyaset yapan milletvekili bile var içerilerinde.
Diğer taraf ise rant peşinde, belediyenin borçlarını kapatacak para peşinde, belki de biraz da olsa istihdam peşinde konut, otel, motel, tesis peşinde.
*
Bekleyip göreceğiz kim kazanacak diye.
Hani Hubert Reeves'in bir sözü var ya; ''Doğayla savaş halindeyiz, eğer kazanırsak, kaybedeceğiz!''
Albatros da aynen bu sözde olduğu gibi.
Yeşilciler ile rantçılar karşı karşıya.
Şayet rantçılar kazansalar bile kaybedeceklerinin farkında değiller!
*
Yine söylüyorum; bekleyip göreceğiz kim kazanacak diye.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün gazetemize açıklamada bulunarak 'Fiyatları biraz yüksek tuttuk onun için kimse ihaleye katılmadı. Şimdi biraz daha fiyatları geri çekeceğiz. Yeniden ihale edeceğiz. Umarız bu defa müşteri gelir ve satış gerçekleşir demiş'
*
Ben de kimse aklını peynir ekmekle yememiş buraya müşteri falan çıkmaz diyorum.
Düşünsenize adam müşteri olacak, para harcayacak, yatırım yapacak bir de yüzlerce yeşilli ile savaşa tutuşacak.
Hem itibarı, hem huzursuzluğu, hem ticari kaybı!
Mümkün değil!
Ne müşteri çıkar bu durumda ne de satış gerçekleşir.
Yapılması gereken tek şey var.
Albatros'un tamamen olmasa bile en azından zamana bırakılarak satışından vazgeçlmesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi