AGİD’den ‘Uyuşturucuya hayır’ paneli

AGİD’den ‘Uyuşturucuya hayır’ paneli
Avcılar Genç İşadamları Derneği, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde Uyuşturucuya Hayır paneli düzenledi.
Avcılar’da bulunan okullardaki öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen panele AGİD yönetiminin yanı sıra Avcılar Belediye Başkan Vekili Yavuz Çengel, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, CHP Avcılar Kadın Kolları Başkanı Seher Polat, CHP Belediye Meclis Üyesi Feride Doğan, Demokrat Parti Avcılar İlçe Başkanı Murat Murathanoğlu, İstanbul İl Emliyet Müdürlüğü Narkotik Şubesin’den Uyuşturucuyla Mücadele Eğitmeni Büro Amir Yardımcısı Uğur Evcin katıldı.
Panelde konuşma yapan AGİD Başkanı Mustafa Bozkurt ‘Ülkemizde maalesef  gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikelerden en önemlisi madde bağımlılığıdır. Madde bağımlısı olan gençlerimizi ailesinden, işinden, toplumdan uzaklaşıp yalnızlığa, bunalıma ve sonunda ölüme götürür. Avcılar  Genç İşadamları olarak geleceğimiz, yarınımız olan gençlere umut olmak, ışık  tutmak amacıyla gençlerimize sımsıkı sarılmak bu konuda destek olmak için bu  paneli düzenledik. Ülkemizi aydınlık ve pırıl pırıl geleceğini inşa edecek olan  Türk gençliğinin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden korumak adına biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Sevgili gençler bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleridir. o ülkenin gençleri ne kadar sağlıklı bir eğitim alırlarsa, ne kadar sağlıklı bir vücuda sahip olurlarsa, ne  kadar sağlam bir kafaya sahip olurlarsa gelecekte o ülkeninde istikbali fazla olur. Ve o toplum müreffav olur. O insanlar dünya insanlarına da örnek olurlar. Aslında biz böyle bir gelenekten geliyoruz. Ben bir çok Ülke’ye gittim. Buralarda bizlerin medeniyetimizin izleri var.’ diyerek gençlere  uyuşturucu  gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını önerdi.
Bozkurt’un ardından söz alan Narkotik Şube Eğitmenlerinden Uğur Evcin ‘Ben sizlere burada yaşadığım olaylardan örnekler sunacağım. Bizim bulunduğumuz şubenin altında 150 kişilik nezarethanemiz var.  Biz gün içerisinde buraya gelen  yakaladığımız kullanıcı ve satıcılarla çeşitli anketler uygulayarak onlarla mülakatlar yapıyoruz. Bunun sebebini sorgulamaya çalışıyoruz. Bu kişilerin maddeye başlarlarken bu madde sürecine girmesindeki temel neden sigaradır. Yüzde doksanı bu maddelere sigara başlangıcıyla başlamıştır. Sebep sizlere bu maddeleri bir kişi getirecekse bu tanıdığınız kişi bu maddeyi getireceği zaman ‘bak size bağımlılık yapacak’ diye getirmez. Arkadaşlar ne diye getirir bunu sigara içine sararak verir. Ağrı kesici bir ilaç gibi başın mı ağrıyor bu ağrı kesici bir ilaç bana güven bak tüm problemlerinden kurtulduğunu hissedeceksin. Arkadaşlar bu ilaç o madde kullanım kapısını açılmasına ve bir daha da kapanmamasına sebep oluyor’ diyerek sinevizyonda uyuşturucu bağımlılarının n  hale geldiklerini göstererek bu uyuşturucu müptelasından uzak durmalarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.