Bomba yolun altında değil kamyonette patlamış

Bomba yolun altında değil kamyonette patlamış
Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen biri muhtar iki zanlı adliyeye sevk edildi
Edinilen bilgilere göre, Hasanhan köyü yakınlarında polis memurlarına yönelik yapılan saldırıyla ilgisi olduğu belirlenen Yazlık Köyü Muhtarı Musa P. ile Salih P. isimli iki kişi, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Yakalanan zanlılar, jandarmadaki sorgularının ardından Aralık ilçesinde adliyeye sevk edildi.

Kamyonette patlatıldı
13 polis memurlarının şehit olduğu saldırının kamyonetle yapıldığı, patlamanın etkisiyle kamyonetin parçalanmasından ve yolda çukur açılmasından dolayı bombanın asfalta gömüldüğünün düşünüldüğü belirlendi. Halfeli beldesinde nakliyecilik yapan Salih P.'nin (39), patlamanın yaşanmasının üstünden iki gün geçtikten sonra emniyete giderek kamyonetinin çalındığı yönünde ihbarda bulunması üzerine emniyet ekipleri inceleme başlattı. Yapılan incelemenin ardından P.'nin kamyonetini bu işte kullanılması için sattığı belirlendi.

Samanlığa saklanmış
PKK'nın bölgedeki sorumlularından olduğu iddia edilen Firaz kod adlı teröristin P.'ye ait kamyoneti 20 bin liraya satın aldığı, kamyonetin 3 gün boyunca Bulakbaşı köyünde bulunan bir samanlıkta bombayla yüklendiği, saldırının yapılacağı gün erkenden samanlıkta çıkarılarak saldırı yerine getirildiği öğrenildi.

Traktörle Ağrı Dağı'na kaçtı
Yazlık Köyü Muhtarı Musa P.'nin (49) saldırıdan haberi olmasına rağmen olayı gizlediği, güvenlik güçlerine söylemediği belirlendi. Polisleri taşıyan araçların geçişi esnasında bombayı patlatan teröristin ise patlamanın ardından olay yerinden geçen bir köylüye ait traktörü gasp ederek Ağrı Dağı bölgesine kaçtığı öğrenildi.Salih P.'nin "terör örgütüne yardım ve yataklık", Yazlık Köyü Muhtarı Musa P.'nin ise "terör örgütüne destek verme" suçundan Aralık Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan; olayla ilgisi olduğundan şüphelenilen 2 kişiyi arama çalışması ise devam ediyor.
-Habertürk-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.