Bu Kez Kandıramadılar....

Bu Kez Kandıramadılar....
Telefonda kendilerini polis yada savcı olara tanıtarak bugüne kadar binlerce liralık dolandırıcılık yapan 4 şüpheli, iki ayrı olayda mağdurların kurduğu tuzaklara düşerek yakalandı.

Telefonda kendilerini polis yada savcı olara tanıtarak bugüne kadar binlerce liralık dolandırıcılık yapan 4 şüpheli, iki ayrı olayda mağdurların kurduğu tuzaklara düşerek yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

DOLANDIRICIYI BANKAYA GÖNDERİP YAKALATTI

İzmir'den 6 Eylül 2015 tarihinde polisi arayan Turgay A. kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin kendisini aradığını terör örgütünün banka hesabını ele geçirdiğini söyleyerek para istediğini anlattı. Arayan kişinin dolandırıcı olma ihtimaline karşılık gönderdiği 88 bin liralık para hesabına bloke koydurduğunu anlatan mağdur Turgay A., İstanbul'daki polislere, paranın Bakırköy'de   bir banka şubesinden çekileceğini söyledi.  Bu arada şüpheliyi de arayarak parayı gönderdiğini çekebileceğini iletti.  Bu gelişme üzerine söylenen banka şubesi önünde pusu kuran dedektifler parayı almaya gelen Adnan E.'yi (49) gözaltına aldı. Daha önceden benzer dolandırıcılık konularından çeşitli mahkemelerden 8 ayrı aranması bulunduğu öğrenilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRICIYI PARA VERECEĞİZ DEYİP EVİN ÖNÜNDE YAKALATTI 

İstanbul, Avcılar'da aynı gün meydana gelen bir telefonla dolandırıcılık girişimi de kurbanın durumu fark ederek tuzak kurmasıyla engellendi. Mağdur Mehmet A., alt katta oturan yaşlı komşusu Fatma B.'yi arayan telefon dolandırıcılarıyla sanki onun oğlu gibi konuşarak irtibata geçti. Arayan kişilerin dolandırıcı olduğuna emin olan Mehmet A. şüphelilere "Bankada 150 bin liramız var. İsterseniz size verebiliriz." dedi. Telefondaki dolandırıcı paranın 80 bin lirasını bankadan çekmesini bir polis memuru göndererek evden aldıracağını söyleyince durum polise bildirildi. Mağdurların evine gelen polis, para boyutunda kesilmiş kağıtları torbaya koyarak beklemeye başladı. Bir süre sonra parayı almaya gelen sözde polis Kasım T. gözaltına alındı. Bu kişinin ifadesi doğrultusunda suç ortakları Mehmet B. (48), ve Hacim T. (21) de kısa sürede yakalandı.

DAHA ÖNCE BİNLERCE LİRALIK DOLANDIRCILIK YAPMIŞLAR

Polis soruşturması sonucu yakalanan kişilerin daha önceden iki ayrı mağdurdan telefonda kendilerini polis yada savcı olarak tanıtarak 175 bin lira nakit para ile 85 adet çeyrek altın, 10 adet yarım altın, 5 adet altın kolye seti, 15 adet burma bilezik, 5 adet hasırlı altın bilezik çaldıkları belirlendi.

3'Ü TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden Adnan E., Kasım T. ve Mehmet B. tutuklanırken, Hacim T. serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.