Büyükçekmece'de eroin çetesi çökertildi

Büyükçekmece'de eroin çetesi çökertildi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyon ile Büyükçekmece'de 63 kg eroin ele geçirilirken S.A. ve A.K. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildiler.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca; Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerinden temin edilip İstanbul’a getirilen uyuşturucu maddelerin buradan Avrupa Ülkelerine sevk edildiği yönünde duyum alındı. Alınan duyum üzerine (4) ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde uyuşturucu maddenin Büyükçekmece İlçesinde belirlenen bir adrese getirildiği ve buradan sevk edilmek üzere hazır bekletildiği tespit edildi.

Sevke hazır uyuşturucu maddenin ele geçirilmesi maksadıyla Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararına istinaden belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda (63) kg. Eroin maddesi (yaklaşık piyasa değere 650.000 € )  olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirilmesi ile S.A. ve A.K. isimli (2) şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca ele geçirilen bu malzemelerle birlikte son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda 260 Kg. Eroin ele geçirilmiş oldu.

         Gözaltına alınan S.A. ve A.K. isimli şahıslar sorgulamalarının tamamlanmasını müteakip çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Aynı olayla ilişkili olduğu tespit edilen S.K isimli şahıs aranıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.