Dikkat! Eviniz satışa çıkmış olabilir

Dikkat! Eviniz satışa çıkmış olabilir
Dolandırıcılar herhangi bir evin fotoğrafını çekip internette satışa sunuyor ve kapora alıp ortadan kayboluyor. İlanda kendi evinin fotoğrafını görenler ve ilandaki fotoğrafın tam tersi bir ev ile karşılaşanlar uyardı.

İnternetteki her ilana inanmayın internet dolandırıcıları yine iş başında. Boş dairelerin fotoğrafını çekip satılık ev ilanı veren dolandırıcılar şüphe çekmemek adına kaparo istiyorlar. Evi satın almak isteyenlerden hesap numarası vererek para yatırmalarını talep eden dolandırıcılar parayı aldıktan sonra telefonu iptal edip ortadan kayboluyorlar.
sikayetvar.com'a gelen şikayetlere göre bu dolandırıcılık yöntemi ile birçok vatandaşın canı yandı. İşte benzer şikayeti yaşayanların şikayetleri şöyle:

 Evi görmeden para yatırmayın

 “İnternetten satılık ev ilanlarını gezerken çok uygun fiyata sahibinden ev satıldığını gördüm. Dairenin fotoğraflarını incelediğimde ilan çok cazip geldi. Hemen verilen telefon numarasını aradım. Daireye çok fazla alıcının olduğunu ve eğer kapora yatırırsam evi bana satacağına inandırdı. Daireyi kaçırmak istemedim ve verdikleri hesap numarasına hemen parayı yatırdım. Parayı yatırdıktan sonra teyit ettirmek için tekrar aradığımda ulaşamadım. Daha sonra ise telefon numarası iptal oldu. Aynı evin fotoğraflarının kullanıldığı başka bir ilan gördüm verilen telefon farklıydı. Hemen aradım telefonlarımı açmadılar sonra o numaraya d ulaşamadım. Organize bir dolandırıcılık var aman dikkat. İnternetteki satışlara kanuni düzenleme getirilmesi lazım. Evi görmeden para yatırmayın.”

 Evinin fotoğraflarını görünce şok oldu!

 “İnternet tokatçılıklarına dikkat edin. İnternet üzerinden verilen sahte ev ilanları ile ne yazık ki binlerce kişinin canı yanıyor. Aylar önce evimi satmak için internete ilan vermiştim. Bugün internette kendi evimin fotoğraflarını bambaşka bir ilanda gördüm. İnsanları farklı evlerin fotoğraflarını yayınlayarak kandırıyorlar. Hemen ilanda verilen iletişim numarasını aradım. Karşıma çıkan kişi ilk önce inkar etti sonra pişkin pişkin ilandaki dairenin fotoğraflarını daha çekmedikleri için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirtti. İlandaki fotoğrafın kaldırılmasını istedim. Bu bir yanıltmacadır.
Araştırdığımda bu tür ilanlarla birçok vatandaşın dolandırıldığını öğrendim. Aman dikkat.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.