Evine su bağlatırken sanık olan gazeteci BERAAT etti.

Evine su bağlatırken sanık olan gazeteci BERAAT etti.
Dursun Boran’ın Beraatine karar veren hakim İsmail Malay. Evine su bağlanmasına engel olan sözde sitenin müdürü ile tartışan. Boran’ın verdiği belgelerle Alkent 2000 in mahalle olduğunun zapta geçirdi.

İstanbul B.Çekmece 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen 2011/ 1362 E. Hakaret davasının bugün 16.00 da ki 4. Celsesinde hakim Dursun Boran için Beraat kararı verdi. Savcı Taner Akpınar’ın açtığı dava da İski elemanlarının yaptığı şahitlikte, kendine site müdürü diyen M. Ata Atamer’in, Boran ın evine ferdi su aboneliği için su bağlama işlemi sırasında, İski çalışanlarına engel olup, olay çıkarmak için tahrik ettiği görüldü.

Şikayetci M. Ata Atamer karar duruşmasına katılmadı. Müdürü avukatı savundu. Dursun Boran her zaman ki gibi duruşmaya avukatsız katılıp, savunma yaptı. TCK 223/2-e maddesince hakim Beraat kararı verdi.

Beraat kararı sonrası Boran şöyle dedi:

“ 13 Eylül 2010 da yurt dışındayken sözde site yönetimi, hukuk mücadelemden vaz geçirmek, korkutmak ve kanunsuz isteklerini zorla yaptırmak için içme ve bahçe suyumu kesmişler. Sokağı 3 ayrı yerde çukur açarak savaş alanına çevirmişlerdi. Aidat ödemediğimi söyleyerek suyumu kesen alçaklar. Evime de yumurta  attırmışlar. Yurt dışından dönünce İski genel müdürü ile görüşüp, aynı gün suyumu bağlattım. Sonra ferdi su aboneliği için İSKİ ye müracaat ettim. (Senelerdir Alkent Mahallesi’ne İSKİ tek sayaçtan su veriyor) 6 Ocak 2011 de İski nin su borusu döşeyen ekibine, evimin önünde Ata Atamer adlı kendine site müdürü diyen adam. Dursun Boran’ a neden su bağlıyorsunuz? Onun aidat borcu var. Su bağlayamazsınız.  Demiş. Site yok ki site müdürü olsun! Ben bu engellemeyi camdan görünce dışarı çıkıp, İski  İşcilerinin olduğu yere gidip Engellemeye mani oldum., “ devletin görevlilerini meşgul edip, tehdit etme. Sen kimsin? Hangi yetkiyle sorgulayıp, evime su bağlanmasına mani olmaya çalışıyorsun? Terk et burayı, 155 den polis çağırıyorum. Sen önce kullanılmaz hale getirdiğin yolu yap dedim.

155 den polis çağırdım. İSKİ çalışanlarının çalışma güvenliğini sağlayıp villama ferdi su aboneliğini sağladım. 34 A 7265 plakalı asayiş ekibi geldi. İSKİ ekibinin çalışmasına mani olunduğunu, Atamer hakkında zabıt tutulmasını istedim. Polis 6.1.2010 günü tutanak tutup gittiler. Polisler gelmeden şikayetci olay yerinden ayrıldı. Bu arada site müdürü olduğunu söyleyen kişi, yanında çalıştırdığı securinet özel güvenlik elemanlarını şahit gösterip karakola gidip benden şikayetci olmuş. Kendine küfrettiğimi söylemiş. Yani evime su bağlatırken sanık oldum! Çok şükür haklılığım anlaşıldı Beraat ettim. Haksız yere yargılandığım için tazminat davası açacağım.” Resim de: İski elemanları olay günü su bağlarken görülüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.