İstanbul‘da büyük dolandırıcılık!

İstanbul‘da büyük dolandırıcılık!
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en büyük dolandırıcılık operasyonunu gerçekleştirdi.
İstanbul'da, kurdukları call center ofislerinden vatandaşları arayıp, check up, asistanlık, yol yardım, ambulans, çilingir ve İSKİ hizmetleri verdiklerini söyleyerek kart bilgilerini alıp dolandırıcılık yapan 21 kişilik çete çökertildi. 

Çetenin, 6400 kişinin kart bilgilerini alarak 2 milyon 460 bin 350 lira para çektiği belirlendi. Para çekilmeyi bekleyen 9 bin kişinin kart bilgilerinin yer aldığı not kağıtları bulundu. 

İstanbul'da bazı vatandaşlar, bilgileri dışında hesaplarından para çekildiğini söyleyerek ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Savcılıklardan alınan talimat üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde kurulan özel ekip bir ay önce araştırma başlattı. Yapılan araştırmaya göre; çete, Beykoz, Beylikdüzü ve Eyüp'te call center ofisleri kurdu. Ofislere ikna kabiliyeti yüksek kişiler yerleştirdi. 

Bu kişiler, ele geçirdikleri telefonlardan vatandaşlara ulaşarak, kart aidatlarının geri alınması, check up, asistanlık, yol yardım, ambulans, çilingir ve İSKİ hizmetleri verdiklerini söyleyerek kart bilgilerini aldı. Kart bilgilerini aldıktan sonra gerçek ve sanal Pos cihazlarından paralar çekildi.

E-ticaret yapan firmalardan satışı kolay elektronik eşya alarak, kısa sürede anlaşmalı oldukları işyerlerine satıldı ve paraya çevirdi. Çete, kart aidatının geri alınması için aradıkları kişilere, hemen işlemi yaptırmadıkları takdirde, yüksek faizle karşılaşacakları hatta evlerine haciz geleceği yönünde korkuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.