JANDARMADAN SAHTE FATURA OPERASYONU

JANDARMADAN SAHTE FATURA OPERASYONU
İstanbul’da naylon fatura ve sahte belgeleri piyasaya satarak, devleti 1 milyar lira zarara uğrattıkları ileri sürülen 22 kişi gözaltına alındı.
 NAYLON FATURA İLE 1 MİLYARLIK VURGUN

Büyükçekmece başta olmak üzere İstanbul genelinde, düzenledikleri naylon fatura ve sahte belgeleri piyasaya satarak devleti zarara uğratan kişilerin varlığını tespit eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kişilere yönelik çalışma başlattı. 9 ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, bu kişilerin iki grup halinde organize bir şekilde hareket ettikleri anlaşıldı. M.A., liderliğindeki grubun fatura satılacak şirketleri belirlediği, B.P., liderliğindeki grubun ise sahte belge düzenlemekte uzmanlaştığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleri delillerin toplanmasının ardından 8 Ocak 2013'de sabah saatlerinde 31 ayrı adrese eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda iki grup lideri M.A., ile B.P.’nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul'da sahte fatura şebekesi oldukları öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, 96 ayrı şirket adına kestikleri sahte faturalarla devleti 1 milyar TL zarara uğrattığı iddia ediliyor.

 İstanbul'da 32 ayrı noktaya eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda sahte fatura şebekesi oldukları öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, 96 ayrı şirket adına kestikleri sahte faturalarla devleti 1 milyar TL zarara uğrattığı tespit edildi.

İstanbul Jandarma Komutanlığı, Büyükçekmece başta olmak üzere İstanbul genelinde faaliyet gösteren bir sahte fatura şebekesini yaklaşık 9 ay teknik takibe aldı. Liderliğini M.A. ve B.P.'nin yaptıkları öne sürülen şebekeye eş zamanlı operasyon düzenledi. M.A. ve B.P.'nin de aralarında bulunduğu 22 zanlı gözaltına alındı.

1 MİLYAR TL'LİK VURGUN

Şebeke elemanlarının 96 ayrı şirket bilgilerini ele geçirerek sahte fatura düzenledikleri ve bunları da daha önceden ilişkili oldukları müşterilerine satarak devleti 1 milyar TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

Operasyonlarda, 2 bin 621 adet çeşitli şirketler adına düzenlenmiş sahte fatura, 80 adet sahte şirket kaşesi, 150 adet çeşitli firmalara ait sahte vergi levhası, 25 adet fatura koçanı, 400 adet tahsilat makbuzu, 65 ayrı firmaya ait imza sirküleri ve çok sayıda sahte evrak yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şebeke elemanlarının sahte faturalar için ön talep topladıkları da tespit edilirken sahte fatura almak için sıraya girerek isimlerini yazdıran 25 müşteri ajandası da bulundu.

ŞİRKETLERİN GİZLİ BİLGİLERİNİ ALMIŞLAR

Yapılan operasyonda, şebeke liderlerinden birinin sahte evrak düzenlenmesi ve pazarlanması bölümünü yürüttüğü, diğer şebeke liderinin de kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurarak şirketlere ait mahrem bilgileri ele geçirdiği tespit edildi. Jandarmadaki sorguları tamamlanan zanlılar, yargılanmak üzere Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.