Mazot Hırsızlarına Büyük Operasyon

Mazot Hırsızlarına Büyük Operasyon
İstanbul'da organize şekilde mazot hırsızlığı yaptıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.
İstanbul'da organize şekilde mazot hırsızlığı yaptıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Araçlara kurdukları özel dalgıç pompa sistemiyle gecede ortalama 2 ton mazot hırsızlığı yaptıkları öne sürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Park halindeki TIR ve kamyonlara dadanan hırsızların kullandığı yöntem, görenleri hayretler içinde bıraktı. Çete üyelerinin evlerine ve çalıntı mazotların toplanıp piyasaya sürüldüğü depoya yönelik operasyon, polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

İstanbul'da artan mazot hırsızlığı olaylarıyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düğmesine bastı. Park halindeki TIR ve kamyonların depolarından mazot hırsızlığı yaptıkları belirlenen çete üyelerinin yakalanması amacıyla 15 ayrı ilçede 39 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, çete lideri Ali R. (43) ve yardımcıları Gökhan G. (31) ile Ahmet A.'nın (47) da aralarında bulunduğu 1'i kadın 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve çalıntı yakıtı depolayıp sattıkları Ali R.'ye ait Küçükçekmece'deki TIR garajında yapılan aramalarda 2'si kurusıkı 3 silah, dalgıç pompa düzenekleri, hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen 8 otomobil ile 6 ton kaçak mazot ele geçirildi.

Soruşturmada, iki arabalı ekipler halinde 02.00 ile 04.00 arası işe çıkan çete üyelerinin, park halindeki TIR ve kamyonları hedef aldıkları, olay yerine geldikleri içerisinde dalgıç pompa sistemi kurulu araçlarla çok kısa sürede hırsızlık yapıp ayrıldıkları belirlendi. Gecede ortalama 2 ton akaryakıt çalan çetenin aynı sistemle bu akaryakıtı kamyonlara, oradan da Ali R.'nin TIR parkındaki depoya transfer ettiği, burada da litresi 3 TL'den sattığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Çete üyelerinin evlerine ve çalıntı akaryakıtın depolandığı ve satıldığı Ali R.'nin TIR parkına yönelik operasyon, polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.