Muhatabın muhtar lafına 10 bin TL tazminat !

Muhatabın muhtar lafına 10 bin TL tazminat !
İstanbul Büyükçekmece ilçe Adliyesinde " senin muhatabın muhtar denerek genel kurulda konuşturulmayan " gazeteci 10 bin TL manevi tazminat davası açtı.
 Dursun Boran'ın dün açtığı davanın dilekçesi işleme kondu. 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne düşen davanın esas numarası 2012 / 1143. Dava için 300 TL harç yatırıldı. 


Boran'ın daha evvel açtığı 4 tazminat davası devam ediyor. Alkent yönetiminden bir davada 100 bin TL isteyen Boran, haksız icra yapan, bir gün sonra icra işlemi iptal edilen avukat hakkında açtığı davada 50 bin tl manevi tazminat istiyor. Avukat la ilgili dava Yargıtay safhasında.


3 Haziran 2012 Pazar günü yapılan Alkent 2000 Mahallesi sözde Çamlıca sitesi genel kuruluna yazılı olarak davet edilen gazeteci Dursun Boran. Yönetimin hesaplarını ve faaliyetlerini ibra etmedi. Dilek temenni kısmında söz alan Boran " Madem güvenlik zaafiyeti var neden valilikten karakol ve Mobese sistemi kurulmasını istemiyorsunuz. 850 bin lira ( 850 milyar TL) harcayıp kamera sistemi kurulacağına karakol kurulması daha ekonomik olur" deyince, salonda ki Mehmet Mustafa Koldamca,  " senin muhatabın muhtar, sen burada konuşamazsın,  kesin şunun mikrofonunu " deyip Boran'ı konuşturmamış. Bu tahrik sonunu bazı kişiler gazeteci Boran ın üzerine saldırmış, olaylar büyümeden salonda ki Büyükçekmece Asayiş Bürosu sivil polislerlerce önlenmişti.

1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000 sitesi 3 Haziran 2001 de seçimle mahalle oldu. Ama insanlardan buranın mahalle olduğu bilgisini gizleyenler, bağımsız parsellerde çamlıca bulvarında 295 villada oturanlardan ayda 1500 TL. Senede 16 bin TL civarında zorla aidat topluyordu. Gazeteci Boran 2008 de mahallenin girişlerinde İmar yolu üzerinde ki bariyerleri söktürdü. Yolu halka açtı. Özel güvenlik iznini iptal ettirdi. Mahallle de karakol kurulmasını istedi. Alkent in mahalle olduğu bilgilerini ortaya çıkarıp haberler yapan Boran. Yüzlerce insanın gereksizce aidat ödemesini önledi. 


Boran şöyle dedi: " Bir yer hem site, hem mahalle olmaz. Beni 20 saniye dinlemeye, gerçekleri anlatmama tahammülleri olmayanlar, neden genel kurula çağırıyorlar? Madem mahallede oturuyorum. Muhatabım muhtar niye aidat istiyorlar? Bunun için davalar açarak, zorla para sızdırmak istiyorlar? 

Evimin çöpünü belediye topluyor, güvenliğini polis sağlıyor. Elektrik, su, doğalgaz saatlerim ayrı. Bahçemin bakımını ben yaptırıyorum. Ortak alanların bakımından belediye temizlik işleri sorumlu. Neye aidat ödeyeceğim? Mahallenin işletme projesi, yönetim planı olmaz. Zaten KMK (Kat Mülkiyeti Kanunu) na geçilmemiş senelerce. Herkese açık genel kurul temenni kısmında, beni konuşturmayanlar, insanların gerçekleri öğrenmesinden korktular. Bu hakaret ve saldırıların bedelini manevi tazminatla ödeyecekler. Herkes Anayasa ve kanunlara uygun yaşamayı öğrenecek. Bu saldırı ve hakaret nedeniyle M. Mustafa Koldamca hakkında 10 bin tl manevi tazminat davası açtım. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.