Organize Oto Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Organize Oto Hırsızlık Çetesi Çökertildi
İstanbul'da organize oto hırsızlık çetesi çökertildi Çaldıkları lüks araçların beyinlerini değiştirerek satan çete çökertildi 36 farklı yerden 36 lüks araç çalındıİSTANBUL - İstanbul'da 36 farklı yerden 36 lüks araç çaldıktan sonra beyinlerini d
 İstanbul'da 36 farklı yerden 36 lüks araç çaldıktan sonra beyinlerini değiştirip sahte belgeler düzenleyerek bazılarını satan, bazılarının belgelerini ağır hasarlı araçlarla değiştirerek sınıra gönderen bazılarını ise parçalayarak satan organize çete polis ekipleri tarafından nefes kesen bir operasyonla çökertildi. Operasyonu anı kameralara yansıdı. 
İstanbul ve Tekirdağ'da yaklaşık 6 ay içerisinde 36 farklı adresten 36 lüks araç çalınması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Olayların dosyalarını birleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada ekipler, yaklaşık 6 ay boyunca fiziki ve teknik takip yaptı.
Beyinlerini değiştirip başkalarına satmışlar
Takip sonucunda ekipler, oto hırsızlığı olaylarını gerçekleştiren organize çetenin düşük maliyetli araçları çalarak beyinlerini, yine çaldıkları lüks araçlarla değiştirdiği tespit edildi. Hırsızların bu şekilde çaldıkları araçların bazılarını sahte belgeler düzenleyerek sattıkları, bazılarının belgelerini ağır hasarlı araçlarla değiştirip "change" yaptığı, satamadıkları bazı araçları ise parçaladıkları öğrenildi.
Nefes kesen "yarasa operasyonu"
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ekipler, özel harekat polislerinin de desteğiyle tespit edilen yerlere geçtiğimiz Salı günü operasyon düzenledi. Beykoz, Eyüp, Ataşehir, Beyoğlu, Beykoz, Avcılar, Ümraniye ve Bahçelievler ilçelerine düzenlenen operasyonda, 16 şüpheli gözaltına alınırken 3 depoya da baskın düzenlendi. Baskında depo içerisinde 10 araç beyni, 6 plaka ve 9 farklı araca ait parçalar ele geçirildi. Kurtköy'de bir tıra düzenlenen baskında ise lüks araçlar ele geçirildi. Öte yandan operasyon esnasında çete üyesi M.I.'nın 2. kattan aşağıya atladığı ve bu yüzden bacağının kırıldığı öğrenildi. Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı.
Operasyon sonucu gözaltına alınan ve aralarında örgüt lideri S.S.'nin de bulunduğu 16 kişiden 15'i şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden birinin ise daha önceden tutuklandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.