Silivri’de dolandırıcı çetesi kıskıvrak yakalandı

Silivri’de dolandırıcı çetesi kıskıvrak yakalandı
Silivri’de E.T ve E.B isimli vatandaşları dolandıran H.A, A.B, N.A., Ş.A, Y.B isimli şahıslar, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan takip sonucu kıskıvrak yakalandılar.
N.A isimli bir bayanın başında olduğu dolandırıcılık çetesinde, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde görevli A.B isimli bir polis memurunun da aralarında bulunduğu ve E.T ile E.B isimli esnaflara gidip polis kimliğini göstererek, “yaptığınız iş yasalara aykırı, kaçak işçi çalıştırıyorsunuz” gibi kelimeler kullanarak, E.T’den 40 Bin TL, E.B’den ise 50 Bin TL isteyerek her iki vatandaşı da dolandırdıkları öğrenildi.  E.T isimli vatandaştan istedikleri 40 Bin TL’yi alan dolandırıcılar, 50 Bin TL istedikleri E.B isimli esnaftan  ise üzerinde o kadar para bulunmadığı için 1000 TL para dolandırdıkları alınan bilgiler arasında.  
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tahkikat sonrasında suçüstü yakalanan ve aralarında bir polis memurunun da bulunduğu H.A, A.B, N.A, Ş.A, Y.B isimli dolandırıcılar çıkarıldıkları mahkeme sonucu, dolandırıcılık suçundan  tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

Belediyede vatandaşları uyardı; Dolandırıcılara itibar etmeyin!
Son günlerde artan bu tür dolandırıcılıklara karşı Silivri Belediyesi de vatandaşlara uyarı mesajı çekerek, dikkatli olmaları konusunda uyardı. Belediye tarafından vatandaşlara çekilen uyarı mesajı şu şekilde; “Silivri Belediyesi adına beyaz masadan geldiğini söyleyerek para isteyen dolandırıcılara itibar etmeyiniz ve hemen 155’i arayınız. Kapınıza gelen, “Belediye Kapınızda” proje çalışanlarımız sadece talep ve şikâyetlerinizi almaktadır.”

Vatandaşların dikkatine! 
Her geçen gün hızla artan ve çeşitli şekillerde vatandaşları dolandıran kişi ve kişiler Silivri Belediyesi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve bir çok önemli kurumun adını kullanıyor. Bu tür dolandırıcılara karşı Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silivri Belediye Başkanlığı gerekli uyarıları yapıyor. Ancak yapılan her türlü uyarılara rağmen vatandaşların hala bu tür dolandırıcılara itibar etmesi üzerine Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi olarak bir kez de ben uyarmak istiyorum. Silivri Emniyet Müdürlüğü, Silivri Belediye Başkanlığı, BEDAŞ, İGDAŞ, ve İSKİ gibi kurumların isimlerini kullanarak vatandaşları dolandıran kişi veya kişilere karşı dikkatli olun ve hangi kurumun ismini kullanılıyorsa mutlaka o kurumum yetkilisiyle irtibata geçin. 155’i veya kurum Amiri yada Müdürü ile irtibata geçildiği takdirde bu tür dolandırıcılara karşı tedbir alınmasına destek olacak ve hem kendinizin hem de diğer vatandaşların dolandırılmasının önüne geçmiş olacaksınız.  
Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.