Turgut Özal'ın sır ölümü aydınlandı

Turgut Özal'ın sır ölümü aydınlandı
Turgut Özal'ın ölümü üzerindeki sır perdesi kalktı. Adli Tıp'ın merakla beklenen raporuna ulaşıldı.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmediği kanaatine vardı. Cesette bulunan zehirler Özal'ı öldürecek boyutlarda olmadığı belirtiliyor.

 Önce Bugün gazetesi Özal'ın naaşında ‘striknin kreatin’ maddesinin bulunduğunu yazdı. Ortalığı karıştıran bu haber sonrası Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin "bir takım bulguların olduğu" yönündeki açıklaması merakı daha da artırdı. Ardından Zaman gazetesinin haberi ortalığı sarstı. Haberde Özal'ın naaşında 4 farkı zehir bulunduğu yazılıyordu.

 İşte bu tartışmalar sürerken Sabah gazetesi tam aksi yönde bir haberle okurların karşısına çıktı. 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun tamamladığı rapora ulaşan gazete, tektikleri kamuoyuna duyurdu.

 VÜCUTTA BİRİKEN MADDE

 "Özal'da zehir var zehirmenme yok" başlığıyla birinci sayfadan duyurulan haberde "Yüksek dozda olduğu iddia edilen DDT maddesinin, yıllar içinde çeşitli sebze ve meyvelerden tarım ilaçları aracılığıyla alınarak, vücutta yağ tabakasında biriken bir madde olduğu, Özal'ın vücudunda da bu nedenle bulunduğu sonucuna varıldı." deniliyor.

 ÇEVRESEL FAKTÖRLER

 Nazif Karaman imzalı haberde diğer zehirli maddelerle ilgili şu açıklamalara yer verildi:

 "Polonyum adlı radyoaktif maddenin ise çevresel etkenler vesilesiyle vücuda girdiği kanaatine varıldı. Kefende bile zehirli madde tespit edilmesi radyoaktif maddelerin çevresel faktörler konusunda kanaat oluşmasında etkili oldu. İki radyoaktif madde için Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi'nden uzman desteği alındı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.