Kamuran Akdemir

Kamuran Akdemir

AŞK GÜNAH DEĞİLDİR

AŞK GÜNAH DEĞİLDİR


Uzun yıllardır bildiğim, sevdiğim kapı komşum! 
Kısa süredir çok iyi tanıdığım! 
Bir kahve vesilesi ile oturuyoruz bir gün. Amaç muhabbet etmek! Ona, Sinan Yağmur’u söylüyorum. Yeni romanı için kampa girdiğini… Aşkın Meali: Züleyha ile Yusuf romanı için nasıl heyecanla beklediğimi. 
O da heyecanlanıyor, heyecanlanıyoruz! 
Sorularım var benim diyorum. Ben sorularımı soruyorum ve muhabbet kendi yolunu çiziyor, benim kafamda cevaplarını bulan sorular ile beraber! 
“Nedir aşk, nedendir, günah mıdır değil midir, her aşk mubah mıdır?”
“Mecazi aşk olmayınca maneviyat aşkı olamaz ki!” diyor arkadaşım. “Aşk bu! Kolay bulunmuyor, yaşanmıyor. Bu iki aşkı da gönüllere koyan rabbim! Bizim elimiz ile var olan bir şey değil ki,” diye devam ediyor. 
Aşka âşık insanlar daha iyi bilirler. Mecazi aşk böyle büyük ise rahman aşkı ne kadar büyüktür kim bilir?
Gönül aşkı, maneviyat aşkının yanında denizde bir kum tanesi! Aşk; Allah’ın kullarına bir ikramı! Ayrılık ise daha büyük bir ikramı! 
Şayet âşıksan diyor arkadaşım, şükret! Elhamdülillah de! Herkese nasip olmaz çünkü. 
Aşk ayrılık gerektirir kimi zaman. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı kavuşabilseydiler şayet ilahi aşka bu kadar yaklaşabilirler miydi? Çivi çiviyi söker diye aşktan aşka konan insanlar bir türlü dermanlarını bulamazlar. 
Aşkı, o aşktan büyük bir aşk çözer ancak! 
İnsan; aşkıyla gelir Allah’a. Önce kuluna duyduğu zerre daha sonra rabbine duyduğu büyük bir kütle ile devleşir. Manevi aşkı keşfedebilmek için mecazi aşk sadece bir basamaktır ve mecazi aşk Allah’ın kullarına bir ikramıdır. Mevlana ve Şemsi aynı noktada birleştiren yine bu ilahi aşkın büyüklüğüdür. Züleyha ile Yusuf’un rahman tarafından birleştirilmesi ve yine Züleyha’nın gençliği ile sunulması onların gönül aşkı ile ilahi aşklarının birbirlerine karışmasının sonucudur. Günah olan aşk değildir, aşk adı altında girilen ve işlenen suçlardır günah olan. Kalp aşkının kime, ne zararı olabilir? 
Gerçek aşk acıtmaz, kayıtsız ve şartsız yaşanır gönül diyarında. Kendi başına, hürce, özgürce, her bir zerrende! Aşk güzeldir şayet gerçekten aşk ise. 
Gerçek aşkı bulabilmeniz dileği ile…


Not: Facebook sayfam AŞKIN BAŞKENTİ'nde buluşmak dileği ile...
http://www.facebook.com/CIK.YUREGiMiN.iCiNDEN?ref=hl


Önceki ve Sonraki Yazılar
Kamuran Akdemir Arşivi