Avcılar gençlerle güzelleşecek

Avcılar gençlerle güzelleşecek
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen 23. Makine ve Teknoloji Günleri’ne katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hançerli, gençlerle bir arada olmaktan keyif aldığını ama yoğunluğundan ötürü fazla vakit ayıramadığını ifade ederek, “Avcılar’da gençlerle, öğrencilerle daha sıkı iletişim halinde olacağız. Sizdeki enerji ve ışığın Avcılar’ı daha da güzelleştireceğine inanıyoruz. Her birinizi belediyeye beklerim, çekinmeden bize gelin. Görüşelim, ortak yapabileceğimiz şeyleri birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Çevreyi oldukça önemsiyoruz

Çevre duyarlılığına dikkat çekmek açısından etkinliğin önemli olduğuna vurgu yapan Hançerli, “Çevreye ve doğaya daha zararlı karbon yakıtların azaldığı ya da ortadan kaldırıldığı bir dünya arzuluyoruz. Yeni bir bilgi öğrendim. biz doğalgazın çok çevreci olduğunu düşünüyoruz. Ama dünya doğalgazı terketmeye başladı. 2022 yılında Hollanda’da doğalgazı kullanmaktan vazgeçiyorlar. Ve şimdi doğalgazdan vazgeçenlere bir teşvik veriliyor. umarım biz de çevre duyarlılığı konusunda dünyadaki değişimlerle paralel bir ilerleme kaydederiz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın termik santrallerin baca gazı filtresi olmadan 2 buçuk yıl daha çalıştırılması kararını veto etmesinin olumlu bir tavır olduğunu belirten Turan Hançerli, “İnşallah bu bir süreklilik arz eder ve diğer hususlarda da benzer duyarlılık devam eder. Bu ülkemiz ve dünyamız açısından da son derece önemli olur” şeklinde konuştu.

40 bin kitaplık kütüphane

Gençlere, Avcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan yaklaşık 40 bin kitaplık dijital kütüphaneyle ilgili bilgi veren Hançerli, “Bir dijital kütüphaneyi hizmete soktuk. İsmi ‘Oku Avcılar’, AppStore’dan ve GooglePlay’den indirebilirsiniz. Avcılar’da oturanlar çok kolay bir şekilde uygulamayı kullanabiliyorlar. Ad-soyad ve TC Kimlik Numarası girdiklerinde otomatik olarak giriş yapabiliyorlar uygulamamıza. Ve on binlerce kitabın tamamına ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar. Avcılar’da oturmayanlar biraz zorlanıyor ama onlar da girebiliyor. Uygulama bir referans soruyor, referansa ‘Avcılar Belediyesi’ yazdıklarında Avcılar dışındaki vatandaşlar da girebiliyor. Ama kitapların tamamına erişemiyorlar. O nedenle Avcılar’da yaşayanların Avcılar’a ikametlerini almalarını son derece önemsiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.