Avcılar işçiler için imza attı

Avcılar işçiler için imza attı
Avcılar Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplam 470 kamu personelini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
 Sözleşmede kadına şiddet uygulayan personelin ücretinin eşine verilmesiyle ilgili bir madde de yer aldı. Bu maddeye göre, eşine şiddet uyguladığı tespit edilen personelin sözleşme gereği hak kazandığı ek ücretler kendisinin değil, eşinin hesabına yatırılacak. Avcılar Belediye binasında Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve sendika yöneticileri ile Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli arasında imzalanan ve 1 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre, belediyede çalışan kamu personeli aylık bin 200 TL sosyal denge tazminatı ve yılda 4 kez bin 200 TL ikramiye alacak. Sözleşmeye göre, engelli personel için 750 TL ek ücret ve protezli engelli personel için bir sefere mahsus 5 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

Emeğin yanında olacağız

Belediye binasında gerçekleşen törenle Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayan Hançerli, sendika başkanına ve yöneticilerine çabalarından ötürü teşekkür ederek “Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile görüşmelerimizi tamamladık ve toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Çalışanın, emeğin yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.