AVCILAR’DA İMAR İÇİN EYLEM

AVCILAR’DA İMAR İÇİN EYLEM
Avcılar Kent Konseyi, ‘Güvenli Yaşam İçin Avcılar’a İmar İstiyoruz’ sloganıyla Avcılar Havuz Meydanı’nda eylem yaptı.
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin eşi Deniz Hançerli’nin de katıldığı eyleme Avcılar halkı yoğun ilgi gösterdi. Eylemde Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik basın açıklaması gerçekleştirdi. İmar sorununun Avcılar’ın en önemli sorunu olduğunu söyleyen Halisçelik, 17 Ağustos depreminden bu yana depreme hazırlık konusunda hiçbir adım atılmadığını ve 26 Eylül’de Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremin ardından 17 Ağustos’ta yaşanan korku ve stresin yeniden yaşanmaya başladığını ifade etti.

Zemin sorunu bulunan yapılarda yaşıyoruz”

Avcılar’daki binaların yaklaşık yüzde 80’inin 1975-1997 yılları arasında inşa edildiğini belirten Halisçelik, “Bizler, mevcut yönetmeliklere uygun yapılıp yapılmadığı denetim ve kontrolden geçirilmemiş, deniz kumu, korozyona uğramış demir gibi yapı elemanları içeren, zemin etüdleri yapılmamış, temelleri ve birçok zemin sorunu bulunan yapılarda yaşıyoruz. Avcılarımızın yıllardır en büyük sorunlarının başında gelen imar sorununun çözüme kavuşmasını iktidardan, bakanlıktan, büyükşehirden ve ilçe belediyemizden bekliyoruz ve istiyoruz” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin 26 Eylül’de yaşanan depremin ardından söylediği, “20 yıl kaybettik, 20 gün kaybedecek zamanımız yok” sözlerini hatırlatan Halisçelik, “Belediye Başkanımız ve Avcılar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partilerden bu anlayış ve bu yaklaşımla imar sorununun çözüme kavuşması için çalışmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erteleme kararı bizleri üzmüştür”

Belediye Meclisi’nin Ekim ayındaki toplantısında İmar sorununun çözümü için Avcılar Belediyesi’nin ve Avcılar Belediye Meclisi’nin ilk adımları attığını ve alınan kararın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildiğini ancak görevli komisyon tarafından İBB Kasım ayındaki toplantıda görüşülmek üzere ertelendiğini söyleyen Turgay Halisçelik, “Alınan bu erteleme kararı artık beklemeye tahammülü olmayan bizleri üzmüştür. Aldığımız bilgilerde İBB Kasım ayı meclisinde konunun görüşüleceği ve oy birliğiyle kararın geçeceği söylenmektedir. Bizler de Kasım ayı İBB Meclis toplantısını merakla bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Bir 20 yıl daha beklemek gibi bir sabrımızın olmadığını tüm siyasi partilere ve ilgililere tekrar hatırlatıyoruz. Bizler Avcılar Kent Konseyi bileşenleri ve Avcılarlı kent sakinleri olarak diyoruz ki, Güvenli Yaşam İçin Avcılar’a İmar İstiyoruz ve artık bekletilmek istemiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.