İyi ki de göç olmuş

İyi ki de göç olmuş
Avcılar Balkan Türkleri Derneği ve Avcılar Belediyesi tarafından Bulgaristan Türkleri’nin zorunlu göçünün 30’uncu yılında bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Turan Hançerli, "İyi ki de zorunlu göç olmuş, iyi ki de bu güzel insanlar Avcıl

Anmaya Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli ve Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da katıldı. Bulgaristan Türkleri’nin 1989 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarındaki zorunlu göçü Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde anıldı. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neriman Ersoy Hacısalihoğlu’nun konuşmacı olduğu, Faruk Yılmaz’ın türküleriyle yer aldığı anmada açılış konuşmasını Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli gerçekleştirdi.

Avcılar sizinle güzel

Zorunlu göçün bir çok acıyı, sıkıntıyı, derdi içerisinde bulundurduğunu belirten Hançerli, “Ama her kötü şeyin iyi bir tarafı var denir ya, işte biz Avcılarlılar olarak, Avcılar Belediye Başkanı olarak bu zorunlu göçün iyi tarafından yararlananıyoruz. Şunu söylemekten çekinmeyeceğim, iyi ki de zorunlu göç olmuş, iyi ki de bu güzel insanlar Avcılarımız’a gelmiş. Avcılar, İstanbul, Türkiye sizlerle çok daha güçlü ve çok daha güzel” dedi. Yaşanan acılara vesile olanları kınayan Hançerli, “Biz de buradan bu acıları, dertleri, sıkıntıları yaşayanlar olarak barış dolu bir dünya özlemi ve mücadelesiyle Avcılar’dan güzel sesler vermek için var gücümüzle uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.