Turan Hançerli,” “Demokrasinin olmazsa olmazı bağımsız gazetecilerdir”

Turan Hançerli,” “Demokrasinin olmazsa olmazı bağımsız gazetecilerdir”
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın emekçileri ile buluştu. Gazetecilerin gününü kutlayan Hançerli, “Demokrasinin yerleşmesi ve güçlenmesinin olmazsa olmazı bağımsız gazetecilerdir.” dedi.

Başkan Turan Hançerli basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla basın mensuplarıyla Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında buluştu. Programa Avcılar ve çevre ilçelede görev yapan, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.  Programda konuşan Başkan Hançerli önemli mesajlar verdi.

“Umarım 10 Ocak’ın bayram gibi kutlanacağı günler de gelir”

10 Ocak Gazeteciler Günü’nde hemeşehrilerimiz ve çevre illerdeki gazetecilerle buluşmuş olmaktan  son derece mutluluk duyuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Umarım gerçekten 10 Ocak’ın bayram gibi kutlanacağı günler de gelir.

“İşsiz gazeteci sayısı endişe verici”

Kahvaltıda yaptığı konuşmada basın mensuplarına seslenen Hançerli, “Işsizlikle ilgili bir değerlendirme yapılsa muhtemelen en yüksek işsizlik oranı gazetecilikte çıkacaktır. Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesi sanki gazetecilerin lehine değil de aleyhine oldu. Çalışan gazeteci sayısı çok azaldı. Koskoca televizyon kanallarında çalışan muhabir sayılarının bir elin parmakları kadar olduğunu görünce insan şaşırıyor. Bu durum endişe verici” dedi.

“Yarınları iyileştirme çabamız devam edecek”    

 Bütün bu olumsuzluklara rağmen umudumuzu yitirmeden, umutla hayata sarılma ve yarınları iyileştirme çabasına devam etmesini diliyoruz.  Halkın haber alma özgürlüğü için mücadele eden gazetecilerin haklarının korunması çok önemlidir. Çünkü bir ülkede demokrasinin yerleşmesi ve güçlenmesinin olmazsa olmazı bağımsız gazetecilerdir.

“Bizim meselemiz Avcılar”

Bizim meselemiz Avcılar. Her türlü engel ve zorluğa rağmen 435 bin Avcılarlı ve siz değerli gazeteci dostlarımızla bilikte nitelikli, kaliteli, sorun çözen, hizmet üreten bir çalışma içerisinde olacağız.  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

“Avcılar Belediyesi’nin geleceği parlak”

Kahvaltı programında gazetecilerden gelen soruların yanıtlayan Hanerli şu açıklamalarda bulundu: 

Belediyeyi yaklaşık 1 milyar gibi bir borç yükü ile devraldık. Belediyemizin bütçesi ise 150 milyon lira. Reel gerçekleşen bütçemiz 170 milyon lira. Aldığımız borç yükünün  üzerine bir kuruş borç yüklemedik, aksine 2019 yılında artı verdik.  Geldiğimiz gün durumun röntgenini çektik ve bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Şu anda 700 milyonun altına düşen bir borcumuz var. Bir sürü alacaklıdan indirim yapmasını istedik. Çok ciddi bir gelişme kaydettik. Avcılar Belediyesi’nin geleceği parlak, önümüz açık. Çok başarılı bir 2019 yılı geçirdik. Bu 2020 yılının daha başarılı olacağının da göstergesidir. 

“Geçmişte yapılan ihalelerde yapılan işi bugün yarı fiyatına yaptırıyoruz”

Açık ve net ifade etmek gerekirse bizden önce yapılan ihalelerde yapılan işi, bugün yarı fiyatına yaptırıyoruz. Yani 3 milyona yakınken yapılan işin masrafı bugün 1,5 milyonu geçmiyor. 

Program iyi dilek ve temennilerle birlikte sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.