Mehmet Mert

Mehmet Mert

Basın bürolarımızın kara teslim oluşu ve GİNTEM'e satılan dükkan!

Basın bürolarımızın kara teslim oluşu ve GİNTEM'e satılan dükkan!

Bir kaç gündür kar ve tipi yine  bölgemizi etkisi altına aldı.

Karın etkisi ile hayatımız tam anlamıyla felç olmasına rağmen dün bazı belediyelerimizden gelen haberlerin başlıkları ve içerikleri bir gazeteci olarak bir kez daha beni derin üzüntüye soktu.

Bir ara sordum kendime.

Ya ben gazeteci değilim ya da bu haberleri gönderen belediyeler basın bürolarında gazatıcı çalıştırıyorlar.

 

***

 

- Silivri TEM otoyolunda zincirleme kaza oldu. 50 araç birbirine girdi. 1 kişi hayatını kaybetti 20'ye yakın yaralı var.

 

- İlk kaza TEM Otoyolu Selimpaşa mevkiinde meydana geldi. Zincirleme kaza sonucu birçok araç birbirine girdi. Kaza sonucu TEM Otoyolu trafiğe kapandı. Kazada yaralananlar ise Silivri Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

- İkinci kaza Silivri E-5'te meydana geldi. 15 araç zincirleme kaza sonucu birbirine girdi. Kazada yaralananlar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

 

- Silivri’de elektrikler kesildi. Silivri merkez ve özellikle köylerde etkini gösteren yoğun kar yağışı ve fırtına yine bilindik manzaralara neden oldu. Gazitepe, Akören, Fener, Selimpaşa gibi mahallelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Sokaklar ve ana yollar da karanlığa büründü

...

 

Bu haberler ulusal basında, televizyonlarda, gazetelerde yayınlanırken  aynı gün Silivri Belediyesi Basın Bürosu'ndan gelen haberin başlığına bir bakalım: 'Silivri kara teslim olmadı'.

Tamam şimdi arkadaşlar diyeceklerki efendim bize ne, kazaların olduğu yer Karayolları'na İBB'ye bağlı. Biz Sİlivri Beleidyesi'nin yaptığı çalışmaları yazmaktan sorumluyuz. İyi de arkadaşım yine de 'Silivri kara teslim olmadı' başlığını nasıl atarsın.

Ortada zincirleme kaza var.

Bir ölü onlarca yaralı var.

Kaza Silivri'nin tam ortasında olmuş.

Yaralıların çoğu Silivri vatandaşı.

Bunun adı teslim olmamak değilse daha nasıl teslim olunacak kara kışa anlatır mısınız...

 

***

 

Büyükçekmece belediye basın bürosu da pek farklı davranmamış.

Onlarda aynı başlık altında belediyenin bazı çalışmalarını süslemişler.

İyi de dün akşam ben Gürpınar sahilinde yolumu kaybettim. Saatler sonra internette yer bulma özelliği sayesinde zar zor Büyükçekmece yolunu bulurken bir tek belediye aracı bile yoktu çevrede.

Beykent'ten Turgut Özal Bulvarı'na doğru inen yoldan inen araçlar buzlanma nedeniyle (10 Şubat Salı akşam 22.00-23.30 surlarında) bir birine girmişti ve burada da belediye yetkililerini görmedim.

...

Bütün bunları hepimiz yaşarken, kar hayatımızı etkilerken, özelikte İstanbul'da kar ile yaşamaya maalesef alışamamışken yapmayın arkadaşlar. Bir daha 'Bilşmem nere kara teslim olmadı v.s.' başlığı hiçbir şekilde yakışık almıyor.

 

***

 

Bakın mesela Maltepe Belediyesi'nden gelen basın bülteninde hangi başlık atılmış: Maltepe Belediyesi karla mücadelede gece-gündüz demedi...

İşte bu.

Bilmem ne belediyesi karla mücadeleyi sürdürdü. Ama başarılı olup olmadığını yeterli olup olmadığını kara teslim olup olmadığını bilemezsiniz, bilemeyiz.

O ilçede yaşayanlara sormak lazım. Teslim olmuşlar mı olmamışlar mı?

 


 

Gintem belediyeden dükkan almış!

 

Büyükçekmece Belediyesi'nin ÇÖP ihalesini kazanan Gintem isimli firma, Büyükçekmece Belediyesi'nce ihale yoluyla satışa çıkartılan Gül İş Merkezindeki; zemin kat 7 nolu 166 m2 iş yerini satın aldı.

4 Nisan 2014 tarihinde yapılan ihalede 1.411.000,00 TL muhammen bedelden satışa çıkartılan yere 3 firma dosya vermiş ve ihale, en yüksek fiyat olan 1.510.000,00 TL'yi veren GİNTEM Madde Yönetimi A.Ş firmasında kalmış.

Toplamda dört iş yeri ihaleye çıkarılıyor.

SPK'ndan belgeli bir emlak firması bu dört yer için toplamda:  4.700.000,00 TL muhammen bedel biçiyor.

Gül İş Merkezindeki; HCBC bankın olduğu 391 m2 yer için 3.323.500,00- TL, Vakıf Bank'ın bulunduğu 422 m2 yer için 3.587.000,00 TL,   Halk Bank'ın bulunduğu 371 m2 yer için 3.153.500,00-TL, ayakkabı mağazasının bulunduğu 166 m2  yer için ise 1.411.000,00 - TL muhammen bedel biçiliyor.

Bu iş yerlerinin ilk ikisi 3.700.000,00 TL ve  3.587.000,00 TL bedel ile muhammen bedelden daha iyi fiyata Soner Keleş'e, 3. dükkan 3.300.000,00 TL yine muhammen bedelden daha iyi fiyata  GNCR Holding Anonim Şirketine ve ayakkabı mağazasının olduğu yer 1.510.000,00-TL Bbedelle GİNTEM Madde  Yönetimi A.Ş firmasına satılıyor.

Toplamda 4 adet işyerinin satışı kapalı zarf, açık arttırma  suretiyle toplam 4.700.000,00 TL muhammen bedele karşılık  12.290.000,00 TL'ye satılmış oluyor.

...

Buraya kadar belediye kaynaklarından aldığımız bilgiyi verdikten sonra gelelim sorularımıza.

 

***

- Muhammen medeli biçen firma ne kadar güvenilir bir firma. Bir değil bir kaç firmadan daha teklif alınsaydı daha şeffaf olunmaz mıydı?

- Bildiğimiz kadarıyla Gintem adlı firmanın geçmiş yıllara ait belediyeden alacağı var. Gintem şayet alacağına karşılık bu dükkanı almış ise muhammen bedelin çok üzerinde fiyat ödeyerek dükkana talip olduğuna göre bu durum akıllara demek ki, GİNTEM çöp işinden iyi kazanıyor düşüncesini getirmez mi?

- Büyükçekmece Belediyesi arsa satıyor, dükkan satıyor, geçtiğimiz yıllarda bize haber konusu oldu stadyum sattı, mezarlık yeri sattı. Sat sat nereye kadar diyen yurttaşlar mecburen sata sata belediyenin elinde mal varlığı kalamayacağını da merak ediyor bu satışlardan elde edilen paraların nerelere harcandığını da.

 

 

twitter.com/MehmetMert1

 

GÜNÜN SÖZÜ:

Uşağım bile olsa, yanlışlarımı düzelten efendim olur. - Goethe

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi