Mehmet Mert

Mehmet Mert

Ben de istiyorum bir 'Etro' gömlek!

Ben de istiyorum bir 'Etro' gömlek!

Tarih 2010 Mayıs.

CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifasından boşalan koltuğa yeni genel başkanını arıyor.

CHP İstanbul Milletvekili ve 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önemli bir başarı sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak kurultayda partililerin karşısına çıkıyor.

Üstelik Kılıçdaroğlu günlerce yapılan görüşmeler ile aday olmaya karar veriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3'ncü kurultayı sona erirken Kemal Kılıçdaroğlu yeni genel başkan seçiliyor.

Ancak, kurultay sonrası gündeme en çok Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından ziyade giydiği gömlek damga vuruyor.

Kıyafet listesi ve fiyatları şöyle geçiyor o günlerde:

Etro Gömlek: 495 TL

Beymen Pantolon: 445 TL

Beymen Ceket 1.295 TL

Tod's Ayakkabı: 845 TL

Moreschi Kemer: 425

Toplam 3 bin 505 TL ödeme yapıldığı anlaşılıyor.

 
***
 
O günlerde STAR yazarı Şamil Tayyar konuyu araştırıp yazıyor.

Bu kıyafetlerin CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'e fatura edildiğini bulan Tayyar şunları yazıyor: Hemen aradım, ?Fatura sizin isminize kesilmiş, parayı siz mi ödediniz?? diye sordum. Açık yüreklilikle ?Evet? dedi.

CHP'li vekil faturanın öyküsünü şöyle anlattı: ?Sayın genel başkan alışveriş yapmıştı. Pantolonun paçası, ceketin kol boyu gibi tadilat vardı, teslimat için Cuma gününü verdiler. Kurultay da Cumartesi'ydi. Genel başkanın vakti olmadığı için ben teslim almaya gittim, parasını ben ödediğim için fatura adıma kesildi. Ama genel başkan daha sonra sekreteri Şükran hanıma talimat verdi, son kuruşuna kadar paramı ödediler.?

Alışveriş yapan herkes bilir, ödeme, tadilat sonrası teslimat sırasında değil, alışverişin yapıldığı ilk anda gerçekleştirilir, ardından fatura kesilir. Bedeli ödenmemiş hiçbir ürün tadilata gönderilmez.
 
Yine gündeme geldi
 
Aradan dört yıl geçti.

Etro gömlek yine gündeme geldi.

Gazetemize bu gün okuyacağınız haberde gündeme getirdik.

Adı geçen kurultaydan tam 53 gün sonra aynı kıyafetlerin veya benzer kıyafetlerin ödeme fişi CHP Genel Merkezi'nde AYM'nin raporu sonrası ortaya çıkıyor.
Haberde adı geçen iddiaları CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e de sorduk.

Dün konuştuğum Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle kendisine ait harcamaların her kuruşunu kendi cebinden ödediğini, asla bu tür durumlara müsaade etmediğini ve bizim bahsettiğimiz fişin içeriği ile ilgi gazetemize açıklama yapacağını kaydetti.

 
***
 
İnsanın, ne gömlekmiş diyesi de geliyor.

İnsanın, Kemal Kılıçdaroğlu'na pes yani diyesi de geliyor!

İnsanın, arkadaş bu ülkede milyar dolarlık yolsuzluklar varken topu topu 3-5 bin TL'lik olayı yazmanın çizmenin ne anlamı var diyesi de geliyor.

Ancak burada yolsuzluktan ziyade ortada lappadak duran bir büyük tesadüften bahsetmek gerek.

Ne yani şimdi senin partinin genel başkanı 50 gün önce Türkiye'nin tartıştığı bir kongrede tartışma konusu olan bir kıyafet olayına imza atıyor.

Sen CHP gibi bir partinin mali uzmanı olarak ayı kıyafetlerin ya parasını 50 gün sonra ödüyorsun veya aynı kıyafetleri (şayet Gürsel Tekin'in söylediği-tahmin ettiği gibi ise) birilerine hediye ediyorsun.

Olacak iş mi bu şimdi.

Şayet öyleyse ben de istiyorum bu gömlekten bir tane.

Baksanıza nasıl olsa 'etro' gömlek giyenler anında ya genel başkan oluyorlar veya Türkiye'nin gündemine oturan bir kişi oluyorlar!

Bu arada; Hollywood aktörleri ve pop yıldızları tarafından erkek modasında tercih edilen bu markayı Barak Obama, Beyonce Knowles, Nicole Richie, Freida Pinto, Sandra Bullock, Kate Hudson, Jennifer Lopez gibi isimlerin de giydiğini öğrendiğimde bir 'etro gömlek' alma ısrarımı  sürdüreceğimi belirtmeliyim.
 
 
 
twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi