Mehmet Mert

Mehmet Mert

Beş fotoğraf, beş yorum...

Beş fotoğraf, beş yorum...


Bugün size beş adet fotoğraf karesini dilimin döndüğünce yorumlamaya çalışacağım.
Bu kareler geçtiğimiz günlerde basına yansıdı.
Kimi olumlu kimi olumsuz yazdı çizdi.
Bir iki söz de biz söyleyelim.
Çapan'dan Kadıoğlu'na ziyaret!
Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu, makamında ziyaret etti. Vay sen misin Kadıoğlu'na giden. Neymiş efendim Kadıoğlu, Çapan zamanında yapılan bir takım yerlerin ismini değiştirmişte buraları Çapan nasıl gezermiş. Bunu söyleyenlere şunu hatırlatmak lazım. Bu isim ve cisim değişikliklerinde Çapan defalarca açıklamalarda bulunup bunları yapanlardan hesap soracağız demedi mi? Dedi. Şimdi doğru olan duvarlar arkasından bir birine salvo yapmak mı? Yoksa medenice görüşerek konuşarak bir birini eleştirmek mi? Tabiki ikincisidir doğru olan. 
Bizler Çapan'ı ne zaman eleştirmeliyiz. Bu ziyaretten sonra Necmi Kadıoğlu'nun yaptığı yanlış işlere sesi çıkmadığı zaman!
Akgün, Kılıçdaroğlu'na kitap hediye etmiş
Tüyap Kitap Fuarı’nın kapanışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kitap hediye etmiş. Vay anasını sayın seyirciler. İşte haber bu. Bir belediye başkanı genel başkanına kitap veriyorsa bu haberdir. hem de manşet haberdir! peki aynı haberi yapanlar;
- Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yanına kalabalığı toplayarak, Orhan Pamuk'un kitaplarını meydanda yaktığını..
- Bu kitap hediyesinin olduğu fotoğraf karesinde Kılıçdaroğlu ve yanında oturanların Akgün kitap hediye ederken pek alakadar olmadığını...
- Kılıçdaroğlu ile Akgün'ün aynı masada oturmadığını (Alanda başka protokolden kimse olmamasına rağmen)...
Neden yazmadılar...
 
Sarıgül ve Şeker
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) il ve ilçe başkanları, kurucularıyla Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’de bir yemek verdi. Bu yemeğe eski CHP Büyükçekmece ilçe başkanlarından Dr. Ali Şeker de katıldı. Vay sen misin bu yemeğe katılan. CHP'li bir çok belediye başkanı Sarıgül'ü ziyaret ederken problem yok, CHP'li bir çok milletvekili, genel başkan yardımcısı Sarıgül ile özel görüşürken problem yok. Ama illa Ali Şeker eleştirilecek diye 'sen misin bu toplantıya katılan'. Komedinin alası başka bir şey demiyorum.
 
Meclis üyeleri tuvaletteymiş...!
Büyükçekmece Belediye meclis oturumunda 'Hazineye devredilen Marina'nın durumu konuşulurken, Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin'i meclisten kovduğu da yazıldı çizildi. Burada ben 'Akgün provokasyonu önledi' haberine değinmeyeceğim. Onu okurlar  yeterince yorumlamıştır. Ancak ben AKP'li belediye meclis üyelerine bir kaç şey söylemek istiyorum. 
Partili ilçe başkan yardımcınız böyle bir davranışa maruz kalırken sizler nerelerdeydiniz? Büyük bir ihtimal ile tamamınız o anda çok sıkıştınız ve tuvaletin yolunu tuttunuz. Aksi olsaydı tamamınız bir arada İbrahim Bilgin'in yanına gelerek 'Burası Büyükçekmece meclisi, biz buradayken hiç kimse değil bir ilçe başkan yardımcısını kimseyi dışarı atamaz' derdiniz.! 
Huzur toplantısında meclis üyeleri yoktu
Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce, 12 Aralık 2012 günü düzenlenen HUZUR TOPLANTISI'nda bir tane bile belediye meclis üyesi yoktu. Hadi CHP'lileri anlıyorum. Onlar belediye başkanlarından izin almadan hiçbir yere gidemezler. Ya AKP'lilere ne demeli? Onlar neden yoklardı. Birtek İlyas Çakır'ı gördüm. Diğerleri senede bir defa yapılan bu önemli toplantıya katılmamakla kendilerini seçen seçmenlere büyük ayıp etmişlerdir...



Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi