ANNELERE MASAL ANLATMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

ANNELERE MASAL ANLATMA TEKNİKLERİ ANLATILDI
Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Kütüphaneler ve Müzeler Şefliği tarafından Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Uygulamalı Masal Okuma ve Anlatma Teknikleri Semineri’ ile okul öncesi çağı çocuğu olan annelere uygulamalı masal okum

Çocukların hayal kurma becerisini artırmak ve kitap okumayı sevdirebilmek amacıyla onları yalnız bırakmayan Beylikdüzü Belediyesi, ebeveynler ve çocuklar arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla Uygulamalı Masal Okuma ve Anlatma Teknikleri Semineri düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan Yaşar Kemal Kütüphanesi Kütüphane Kulübü'nde verilen eğitime okul öncesi çağında çocuğu olan anneler katıldı. Pandemi nedeniyle sınırlı kontenjanla katılımın sağlandığı eğitimde Diksiyon ve Etkili İletişim Eğitmeni Nihat Böke; masal okuma, anlatma, diksiyon, jest, mimik, ses ve nefes tekniklerinin nasıl kullanılacağı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Böke: Amacımız anne ve çocuk arasındaki birlikteliği yakalamak

Masal anlatmanın ebeveyn ile çocuk arasındaki en etkili iletişim aracı olduğuna vurgu yapan Nihat Böke, “Masal aslında bir iletişim aracı. Çocuklar somut olan şeylerden ziyade hayale dayanan ve kahramanları olan masallara ilgi duyuyor. Bunun için masallar çok önemli bir araç. Biz de Beylikdüzü’nde okul öncesi çağı çocuğu olan annelere yönelik uygulamalı masal okuma daha da önemlisi masal anlatma teknikleri konusunda bir eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri ayda bir cumartesi günleri yapmayı düşünüyoruz. Bu eğitimi verirken amacımız anne çocuk arasındaki birlikteliği yakalamak. Çocuğa özel bir ilgi gösterildiğini hissettirmek istiyoruz. Bunu da çocukların masal kahramanlarıyla özdeşleşmesini sağlayarak yapıyoruz. Böyle bir ortamı hazırladıkları ve bize bu imkânı sundukları için emek veren tüm belediye birimlerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.