BEYLİKDÜZÜ YENİ NORMALDE DE İSTANBUL’UN NEFESİ OLACAK

BEYLİKDÜZÜ YENİ NORMALDE DE İSTANBUL’UN NEFESİ OLACAK
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk TV’de yayımlanan Fatma Nur Ak’ın sunduğu Konuşalım programına konuk oldu. Programda pandemi sürecinde Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları paylaşan Başkan Çalık, Beylikdüzü’ndeki yeni normal dö

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Halk TV’de yayımlanan Konuşalım programına konuk oldu. Fatma Nur Ak’ın sunduğu, belediye başkanlarının katıldığı programda pandemi sürecini değerlendiren ve Beylikdüzü Belediyesi’nin bu dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Türkiye’de vakanın açıklanmasının hemen ardından kriz masası oluşturarak alınması gereken tüm önlemlerimizi aldık. Beylikdüzü Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini ve moral motivasyonunu yükseltme gayretini gösterdik. İnovatif çözümler üreterek dezenfektan paspası ve dezenfektan kabinini hayatımıza kazandırmak gibi birçok yenilikçi projeler ürettik. Ancak hâlâ pandemi süreci geçmiş değil ve biz bu salgından kurtulmuş değiliz. Dolayısıyla maksimun düzeyde dikkat etmeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nde Yeni Normal Dönem

Programda Beylikdüzü’nde normalleşme adımları kapsamında yapılan çalışmaları da paylaşan Başkan Çalık; “Yaşanan bu süreçte insanlarımız çok bunaldı ve huzursuz oldu. Biz bu yüzden dedik ki pandemi sonrası bu kenti yenileyeceğiz. Bu kent yenilenecek, tazelenecek, canlanacak ve taptaze olacak. 14 adet parkımızı yapıyoruz şu an. 3 adet Yaşam Bahçesi yapıyoruz. Birini bitirdik, ikincisi de bitmek üzere. Burada felsefemiz yardımlaşma ve dayanışma oldu. Ben bu ruhun ve üretim felsefesinin çok hızlı yayılmasını istiyorum. Biz bu kentin topraklarından üretip, bu kentin ihtiyaç sahibi kadınlarına kooperatifler kurdurup, onların ekonomisine fayda sağlayıp, oradan üreteceğimiz mahsulu de bu kentin yoksullarıyla paylaşacağız. Ayrıca sahillerimizi de açtık, şu an denize girilebilir plajımız var Beylikdüzü’nde. Beylikdüzü’nün her tarafını yeniliyoruz. İnsanlarımız taptaze bir Beylikdüzü ile karşılaşsın istiyoruz. Pandemi henüz bitmedi ama biz yerel yöneticiler olarak insanlara umut vermek zorundayız. Beylikdüzü yeni normalde de canlanarak İstanbul’a da nefes olmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.