BİR OTOBÜS DOLUSU ESER

BİR OTOBÜS DOLUSU ESER
Her yaş grubundan vatandaşın kitaba kolayca ulaşabilmesini amaçlayan Beylikdüzü Belediyesi, ikinci Gezici Kütüphaneyi de Beylikdüzü’ne kazandırdı. Yaşam Vadisi’nde gerçekleşen törende yaklaşık 2 bin 500 eserin bulunduğu otobüsün tüm mahalleleri gezeceğini

Beylikdüzü’nde yaşayan tüm vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından projelendirilen Gezici Kütüphane’nin ikincisi hizmete açıldı. Yaşam Vadisi’nde gerçekleşen açılış törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra projenin hayata geçmesine katkıda bulunan Mita-Kalıp ve Döküm Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Kahraman, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Çalık, tören öncesinde düzenlenen atölyelerde çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti. Hizmette fırsat eşitliği ilkesiyle yola çıkan otobüs, içerisinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 basılı eserle dezavantajlı mahallelere ulaşarak yetişkin ve çocuklara ücretsiz erişim imkânı sunacak.

Üçüncüsü hizmete girdi

Çocukların kitaplara daha fazla ilgi duymasını sağlamak için bir otobüs dolusu eserin yola çıktığını belirten Başkan Çalık, “Kitap okuma davranışını değiştirmek ve çocuklarımızın kitaplara daha fazla ilgi duymasını istiyoruz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen bir liderin evlatlarıyız. Bu yüzden kütüphanelere çok önem gösteriyor ve binlerce metrekare kütüphane yapmaya gayret ediyoruz. Gezici Hizmet Otobüsleri’mizin üçüncüsünü de bugün hizmete açıyoruz. Diğer otobüslerimizi de bilimle ve sanatla iç içe inovasyon otobüsü yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

KİTAPLARDAN İLHAM ALIYORUZ

Gezici Kütüphane ile kitapları evlatlarımızın kapısına kadar götüreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de yaptığı gibi biz de kitaplardan ilham alarak hizmet üretmeye devam edeceğiz” diyen Beledidye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Evlatlarımızın kitap sevgisini hissedeceği ortamları oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Kahraman ise “Mita-Kalıp firması olarak bu projede yer aldığımız için çok teşekkür ediyoruz. Beylikdüzü en genç ilçelerden biri olmasına rağmen İstanbul’un insana değer katan en güzel yerlerinin başında geliyor. Bu konuda ilçe belediyemizin sanatsal, kültürel ve sosyal yaşama dair yapmış olduğu yatırımları gururla takip ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.