CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde 23 parkın açılışında konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde 23 parkın açılışında konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki Nutuk'un dağıtımına yönelik iddialara ilişkin olarak "Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okuduğu ve kitap olarak basılan, uzun yıllardır ok


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki Nutuk'un dağıtımına yönelik iddialara ilişkin olarak "Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okuduğu ve kitap olarak basılan, uzun yıllardır okunan, hala okunan, bundan sonraki kuşakların da okuyup ibret alacağı bir kitabı hangi gerekçeyle yasaklarlar? Bunlar akıllarını yitirdiler herhalde, öyle anlaşılıyor. Bu ülke bağımsızlık mücadelesi verdi, Nutuk'ta Samsun'a çıkışla başlıyor zaten bütün bunlar, olayların bütün ayrıntıları anlatılıyor. Çocuklarımız bağımsızlığının nasıl sağlandığını bilmeyecek de neyi bilecekler? Nutuk'u hangi akılla, hangi mantıkla yasaklarlar?" dedi.

 
Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreninde, CHP'li belediye başkanlarının tarih yazdığını, bütün baskılara rağmen ellerindeki olanakları beldede yaşayanlar için en iyi şekilde kullandığını anlattı.Siyasette yeni bir anlayışı Türkiye'ye getirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören değil, vatandaşları arasında ayrım yapan değil, herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı göstererek, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor belediye başkanlarımız." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daha önceki dönemlerde "bizim belediye, bizden olmayan belediyeler" şeklinde ayrım yapıldığını, farklı partilerden kazanan belediyelere yeterince hizmet götürülmediğin söylediğine değinirken, "Kendisine söyledim. Bütün belediyelere eşit hizmet götürmeye kararlı. Bizdeki siyaset anlayışıyla bizim dışımızdakilerin siyaset anlayışı bu. Neden ayrım yapıyorsunuz? İstanbul hepimizin İstanbul'u. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul, bir kadim kent. Bu kadim kentte yaşayan vatandaşlar arasında ayrım olur mu? Ayrıcalık olur mu? Farklılık olur mu? Ortak hedef ne? Herkesin mutlu olduğu bir İstanbul. Daha başka ortak hedef, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye." dedi.

"Bizim kitabımızda ihanet etmek yoktur"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın en büyük bayram olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:"Çünkü egemenliği bir kişiden alıp halka verdik. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' dedik. 23 Nisan'ın temel özelliği budur zaten. ve umut... 23 Nisan'ın çocuklar için bayram ilan edilmesi aslında bir umudun yeşermesi demektir. Bir umuda çocuklarımızın adım atması, geleceğe umutla bakması, karamsarlığı onların gönüllerinden almak demektir. Beraber, birlikte yaşamak farklı görüşlere hoşgörüyle bakmak, 23 Nisan'ın temel felsefesi budur. 'İrfanı hür olsun' diyoruz, 'Vicdanı hür olsun' diyoruz. Kimler için? Bu topraklarda yaşayan çocuklarımız için diyoruz. 'Vicdanı hür, irfanı hür ve fikri hür olsun', 'Düşüncelerini özgürce ifade etsin, vicdan sahibi olsun, adaletli olsun.' diyoruz. Bu felsefe, aslında 13. yüzyılda bu topraklara gelen insanların felsefesidir, yüzyılların felsefesidir bu felsefe. İnsanı, doğayı, çevreyi sevmek, bu felsefeyi büyütmek gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.