CUMHURİYET’İN 96.YILI BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI

CUMHURİYET’İN 96.YILI BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI
Cumhuriyet’in ilanının 96’ıncı yıl dönümü, Beylikdüzü’nde büyük coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaş kortej yürüyüşünde ellerinde bayrak ve meşalelerle 29 Ekim heyecanını paylaşırken Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen “Cumhuriyet Konseri” ile Beyli

Birlik ve beraberliğin üst düzeyde yaşandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da Beylikdüzü’nde tüm coşkusuyla kutlandı. 28 Ekim Pazartesi günü Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Çelenk Koyma Töreni ile başlayan etkinlikler 29 Ekim günü tüm coşku ve heyecanıyla devam etti. Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve Beylik Pazar Alanı’ndan başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne, 7’den 70’e her yaştan binlerce vatandaş ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla katıldı. Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Beylikdüzü’nün gurur kaynaklarından Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu bu kez Cumhuriyet’in 96’ıncı yılı için sahnede yerini aldı.

Çalık: “Cumhuriyet, bize kalan en kıymetli miras ve en kutsal hazinemizdir.

Ön sırada marşlar eşliğinde, elinde bayrakla binlerce vatandaşla birlikte yürüyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’i bizlere armağan etmesinin üzerinden neredeyse bir asır geçse de, her 29 Ekim’de heyecanımız ve mutluluğumuz ilk günkü kadar taze. Bizler Cumhuriyetimize hep aynı duyguyla sahip çıkıyor, değerlerimizi yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz. Çünkü Cumhuriyet, bize kalan en kıymetli miras ve en kutsal hazinemizdir. Atatürk, Cumhuriyet’i ‘demokrasi sistemi ile yönetilen bir devlet şekli’ olarak tarif eder. Halkımız için de Cumhuriyet, demokrasi ile eş anlamlıdır. 29 Ekim 1923’ten bugüne geçen 96 yılda, bağımsızlığa ve demokrasiye olan bağlılığımız defalarca sınansa da, halkımızın iradesi her seferinde galip çıktı. İşte bu nedenle Cumhuriyet, ilelebet korumamız gereken en büyük varlığımızdır” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz”

Halkımızın demokrasiye olan inancı ve kendi kendini yönetme arzusu da, Cumhuriyetimizin en büyük sigortasıdır” diyen Başkan Çalık konuşmasının devamında, “Türk halkı, tarihte yeni bir sayfa açmanın ne kadar zor olduğunu ve nasıl büyük bir gayret gerektirdiğini iyi bilir. Bunu geçmişte tecrübe ettiği için, özgürlüğünün değerini de çok iyi bilir. Bu vatan uğruna toprağın bağrında sıradağlar gibi duran, gözünü bile kırpmadan kendini tarihe veren tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bugün şu anda, vatan topraklarında ve sınır ötesinde, canı pahasına görev yapan tüm Mehmetçiklerimize selam olsun. Vatan size minnettardır. Bizler dün olduğu gibi bugün de, “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in ışığında kendi geleceğimizi, kendimiz inşa edeceğiz. Beylikdüzü’nde Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeden, Demokrasiyi tam anlamıyla tesis etmek için yılmadan yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz” diyerek Cumhuriyet’in 96.yılını kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.