SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BEYLİKDÜZÜ’NDE ANILDI
Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber dağlarında donarak şehit düşen askerler, Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul - Kars - Ardahan - Iğdır Dernekler Federasyonu ve Kars - Arpaçay Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen program ile Beylikdüzü’nde anı

Sarıkamış Harekatı’nın 107. yıldönümünde donarak şehit olan 90 bin asker Beylikdüzü’nde anıldı. Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul – Kars – Ardahan - Iğdır Dernekler Federasyonu ve Kars - Arpaçay Dernekler Federasyonu iş birliği ile düzenlenen anma programı Gürpınar Ehlibeyt Hz. İmam Rıza Camii önünde helva ve çorba dağıtımı ile başladı.

Cami önünden başlayarak Aşık Veysel Sahnesi’ne kadar süren temsili yürüyüşe ise vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile katıldı. Aşık Veysel Sahne alanındaki Sarıkamış Harekatı'nı anlatan fotoğraf sergisi ile devam eden programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, ilçe protokolü, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

Aziz şehitlerin ruhları anısına saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam eden anma programında İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz ile Kars – Arpaçay Dernekler Federasyonu Başkanı Oruç Oymak programda emeği geçenlere teşekkür etti. Program kapsamında ayrıca Recep Ergül Sarıkamış türküleri söylerken, Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas ise kum taneleriyle Sarıkamış destanını anlattı.

1914 yılında bir destan yazıldı”

1914 yılında Allah-u Ekber dağlarında hayatlarını vatan için feda eden 90 bin askerin dünya tarafından tescillenmiş bir destan yazdıklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “107 yıl önce 22 Aralık 1914 günü, bu milletin bağrına buzdan bir hançer gibi saplanmış en soğuk günlerden bir tanesiydi.

O gün Sarıkamış’ta dünya tarafından tescillenmiş bir destan yazıldı. Sarıkamış’ta Rus ordusuna kaybedilmiş bir zafer yok, yüce Allah’a teslim olmuş askerlerimiz var. Şerefli şehitlerimizi saygı ile anmak, onları bir daha hiç göremeyecek olan ailelerinin önünde saygıyla eğilmek ve kalp ağrımızı ifade etmek için buradayız. 107 yıldır bu vatanın yüreği yanmaktadır. Aradan geçen bunca yıla rağmen bu anlamlı etkinlikte bir aradayız.

Beylikdüzü Belediyesi olarak bu organizasyonun vatandaşlarımızla buluşmasını sağladıkları için federasyon başkanlarına ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. 1914’te nasıl bir duygu yaşandıysa bugün de bir olmaya, birlikte olmaya devam edeceğiz. Türk toplumu olarak her zaman zorluklar karşısında bir araya gelmeyi, birlikte durmayı ve birlikte mücadele etmeyi başarmış bir milletiz. Bizden sonraki nesillere de çok güzel bir Türkiye’yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.