SİTELER BÖLGESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLIYOR

SİTELER BÖLGESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLIYOR
Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin yıllardır çözülemeyen problemi Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüm projesi için KİPTAŞ ile protokol imzaladı. Toplamda 260 daireyi kapsayan dönüşümün ilk etabının diğer etaplara ilham vereceğini belirten Beylikdüzü Bele

Gürpınar kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki hukuki engellerin mahkeme kararıyla kaldırılması ve davanın Beylikdüzü Belediyesi'nin lehine sonuçlanmasıyla bölge için çalışmalar başlamıştı. Gürpınar bölgesinde yapılan incelemelerde, yapılarda gözlemlenen ciddi tehlikelere yol açabilecek yıpranma, aşınma ve kısmi yıkımları ortadan kaldırmak adına Beylikdüzü Belediyesi, KİPTAŞ ile masaya oturdu. Toplamda 260 dairenin bulunduğu alanı kapsayan 1.etap dönüşüm projesi için yapılan protokolün imza töreni; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi katılımıyla Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti.

Afet odaklı dönüşüm tercih değil zorunluluktur”

Törende konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Uzun yıllar sürüncemede kalan bir projenin paydaşı olacağız. Örnek bir işe imza atacağımızı ve Gürpınar Siteler Bölgesinde olumlu anlamda ciddi bir hareketlenmeye sebep olacağımıza inanıyoruz ve bu konuda da çok motiveyiz. Biz ‘Tahliye ettiğimiz her riskli yapıda bir ailenin hayatını kurtarıyoruz’ motivasyonu ile hareket ediyoruz. Bize göre afet odaklı dönüşüm işlemleri tercih değil zorunluluktur. Bu bilinçle ciddi bir işe imza atacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalık, “Biz asla yılmadık ve vazgeçmedik”

Törende yaptığı konuşmasına deprem gerçeğine dikkat çekerek başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Uzmanlar 20 yıldır İstanbul’da 7,2 şiddetinde deprem olacağının uyarılarını yapıyorlar. Ben açıkça ifade etmek istiyorum ki, Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak geceleri huzurla uyuyamıyorum. Bu binalarda yaşayan çocuklar aklımdan çıkmıyor. Ben komşularını göçük altında aramak isteyen bir belediye başkanı değilim. Evlatlarımızın güvenli konutlarda hayatlarını sürdürmelerini istiyorum. Gürpınar Siteler Bölgesindeki kentsel dönüşüme bundan 5 yıl önce Ekrem Başkanımızla baş koymuştuk. İBB’nin önceki yönetiminin tavrı ne yazık ki bu dönüşümü öteledi ve çok vakit kaybettik. Hakkımızı da mahkemede aradık ve davayı kazandık. Biz asla yılmadık ve vazgeçmedik. Kentsel dönüşümün önünü açan, en azından kolaylaştıran bir yaklaşımın ortaya koyulması gerekir. Şükürler olsun ki 5 yıl önce Ekrem Başkanımız ile başlattığımız süreci bugün yine kendisiyle İBB Başkanı olarak vatandaşlarımızın lehine çevirebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımızın evleri 1 metrekare dahi küçülmeden dönüşecek”

Projenin detaylarını da paylaşarak vatandaşların hiçbir şekilde mağduriyet yaşamayacağını dile getiren Başkan Çalık, “Yaptığımız işbirliği sonucunda Gürpınar Siteler Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın evleri 1 metrekare dahi küçülmeden dönüşecek. Üstelik her daire sahibine kapalı otopark verilecek. İnsanlarımız modern ve güvenli yaşam alanlarına kavuşacak. Proje planlamasından ödeme sistemine kadar her adımda tek hedefimiz vatandaşımızı en ideal şartlarda evlerine kavuşturmak. Burada iki yıl sürecek bir kentsel dönüşüm sürecinden bahsediyoruz. Bir haftaya kalmadan Gürpınar’da çözüm merkezimizi kuracağız ve komşularımızın tüm sorunlarına yüz yüze yanıtlar vereceğiz. Gürpınar Siteler Bölgesinde başlatmış olduğumuz 1.etap çalışmaları eminim ki diğer etaplardaki dönüşümlere de ilham olacaktır” diyerek konuşmasını noktaladı.

Yarım kalan süreci tamamladılar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başta Gürpınar nezdinde tüm İstanbul’u depreme ilişkin değerlendirdi. Başkan İmamoğlu konuşmasında, “Bu proje benim Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemimden de yakından takip ettiğim bir proje. Biz 2016’da bölgenin depremde risk taşıdığını tespit etmiş, bölgede kentsel dönüşüm için çözüm arayışına girmiştik. Ne yazık ki o dönem talep edilen plan değişikliği, İBB Meclisi’ne gelmesine rağmen bir türlü sonuçlandırılamamıştı. Bu protokol ile birlikte Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde afet odaklı dönüşüm için ilk adımı atıyoruz. Yarım kalan süreci tamamladılar. Bu tür işler ticari kazanımın ötesi manevi kazanımdır. Umut ediyorum, en hızlı şekilde o evler bittiğinde gider korkusuz ve tereddütsüz orada yaşayan insanların çayını kahvesini birlikte içeriz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.