Türkiye’nin tek balık müzesine ödül

Türkiye’nin tek balık müzesine ödül

Dünyada başka bir örneği bulunmayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne Onur ödülü. Ödülü alan İstanbul’un ünlü balıkçısı Kenan Balcı; ‘Büyük emek olan müzemizde bu ödülü almak bizleri onurlandırdı. Bugün çocukken fotoğraf çektiren gençler şimdi çocuklarıyla fotoğraf çektirmeye geliyor. Umuyorum müze 300 yıl daha varlığını sürdürecek’ dedi

Bin 500’ün üzerinde mumya deniz canlısını barındıran özellikle öğrencilerin büyük ilgisini çeken müzeye 351 dernek adına Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu Onur ödülü verdi. Ödülü öğrencilere adayan müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı; ‘Büyük emek ve uğraşlarımız sonucu bu müzeyi kurduk. Müzemizde en küçük hamsiden, en büyük orkinosa, köpekbalığına kadar binlerce deniz canlısı mevcut. Bize bu ödülü layık gören ve bizleri onurlandıran Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu Başkanı Recep Osman Erdoğan’a ve yönetimine teşekkür ediyorum’ ifadesini kullandı.

TIRLAR DOLUSU BALIK ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Büyük küçük herkesin yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin ücretsiz olduğu vurgusunu yapan Balcı: ‘Özellikle öğrencilerimizi müzemize bekliyoruz. Burası tam bir öğrenim merkezi gibi. Karasularımızda çıkan neredeyse her balık müzemizde var. Gün içerisinde ziyaret edebilirler. 30 senedir devam eden birikim var. Benim görüşüm 300 sene sonrada bu balıklar devam edeceği yönünde.” diye konuştu.

DENİZLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının bizlere lütuf olduğunu belirten Balcı:”Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir, ekmeden biçtiğimiz tarlalardır. Denizlerimizin ne kadar değerli olduğunu, denizlerimizden hangi ürünlerin çıktığını görsünler, birebir dokunabilsinler ve balıklarımızın ne kadar önemli besin kaynağı olduğunu bilsinler diye bu hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti inşallah gelecek nesillere de taşıyacağız. Çocukken fotoğraf çektiren ziyaretçilerimiz bugün çocuklarıyla birlikte gelip fotoğraf çektiriyorlar. Bu da bize mutluluk veriyor. Türkiye deniz canlılarını müzesini 40 tır dolusu balığı mumyalayarak Türk halkına armağan ettik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.