YAŞAM BAHÇESİ KIŞA HAZIR

YAŞAM BAHÇESİ KIŞA HAZIR
Beylikdüzü Belediyesi tarafından üreten ve kendine yetebilen bir kent olma hedefiyle hayata geçirilen Yaşam Bahçesi, ikinci kışına hazırlanıyor. Yaşam Vadisi 3.Etaba teğet 20 dönümlük bir alanda yer alan Bahçe’de mevsim sebzelerinden 16 çeşit ürünün dikim


 


Beylikdüzü Belediyesi’nin kent tarımını desteklemek ve güçlendirmek için hayata geçirdiği Yaşam Bahçesi’nde kış hazırlıkları başladı. Bahçe, 13 çeşit üründen 56 ton mahsulün elde edildiği yaz sezonunun ardından toprağın traktörle işlenmesi, gübreleme ve çapalama gibi çalışmalardan sonra kışlık fide ve tohumlar için hazırlandı. Mevsimin ilk fidelerinin dikildiği 20 dönümlük alanda mevsim sebzelerinden; marul, kıvırcık, tere, roka, karnabahar, pırasa, ıspanak, turp, brokoli, pazı, soğan, havuç, pancar, pazı ve lahana çeşitlerinin de olduğu toplam 16 çeşit ürünün dikimi gerçekleşti. Projede şimdiye kadar toplamda 105 ton mahsul, Belediye’nin Gıda Bankası aracılığıyla 23 bin 900 ihtiyaç sahibi hanenin sofrasına ulaştı.


Çalık: Kentsel tarıma yatırımlarımızı sürdüreceğiz


Yaşam Bahçesi projesi ile Beylikdüzü’nü öncü ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yaşam Bahçesi ile ilk günden bu yana binlerce ihtiyaç sahibi ailemizin sofrasına ulaştık. Her zaman dayanışma ruhunun birleştiriciliğinden güç alarak, komşularımızın kalplerine dokunan işler üretmeye gayret ettik. Yaşam Bahçesi de bu felsefemizin en güzel yansımalarından biridir. İnanıyorum ki diktiğimiz kışlık fidelerimizle ilk günden bu yana elde ettiğimiz 105 ton mahsulü daha da artıracağız. Üreten ve kendine yeten bir Beylikdüzü için kentsel tarıma yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.