"Belediyeler yeniden ayağa kaldırılmalıdır"

"Belediyeler yeniden ayağa kaldırılmalıdır"
Türkiye'de belediyeciliğin can çekiştiğini savunan Büyükçekmece Belediye Başkanı asan Akgün, "Belediyelerin gelir imkanlarını arttırmaya yönelik acil düzenlemeler yapılmalıdır" ifadesini kullandı.


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı, TBB Encümen Üyesi ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi. TBB Encümen Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün mecliste yaptığı konuşma dikkat çekti.

TBB'nin Meclis toplantısında, 2016 Yılı Birlik Bütçesi, Sosyal Denge Sözleşmesi için Yetki Verilmesi, Kadro Derece Değişikliği konuları görüşülerek karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde ise belediye başkanları söz alarak görüşlerini ifade ettiler. Özlük hakları, Belediye Meclisleri Çalışma Yönetmeliği, içme suyu, katılımcılık, mülteciler nedeniyle artan hizmet yükü, eğitim ve belediye personelinin stajı gibi konularda görüşlerin dile geldiği bu bölümde söz alan TBB Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün konuşması toplantıya damga vurdu.

Türk belediyeciliğin zor bir dönemden geçtiğinin, hizmet yapamaz hale geldiğinin altını çizen Başkan Akgün; “41 yıllık mesleki tecrübe ile burada bulunan en eski belediyeci benim. Belediyelerin yetkilerinin sürekli olarak arttığı günden bu yana pek çok yasal düzenleme yapılmasına karşın, gelirlerin artması yönünde bir adım atılamamıştır. Hepimizin bildiği gibi, iflasın eşiğine gelen belediyelerimiz var. Belediyelerin tekrar ayağa kalkıp, halka daha iyi hizmet verebilmeleri için belediyelerin gelir imkanlarını arttıracak düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan, Türkiye Belediyeler Birliği'nin belediyelerin gelir imkanlarını arttırmaya yönelik her türlü faaliyetine destek vermek zorundayız" diye konuştu.

Başkan Akgün, konuşmasının son bölümünde ise, TBB'nin Bulgaristan Başmüftülüğüne yapılan cenaze aracı bağışının Türk kültürü ve manevi açıdan büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.