Google istenmeyen çağrıları engelliyor

Google istenmeyen çağrıları engelliyor
Google, yenilediği telefon uygulamasıyla hepimizi sinir eden istenmeyen çağrı sorununu çözecek!
Tanımadığımız bir numaraya cevap verip, pazarlama amaçlı aramalara kilitli kalmak hepimizin kabusu. Google, Android'dekitelefon uygulamasına eklediği yeni bir özellikle bu tür kazaların sayısını azaltabilir.

Android'in telefon uygulaması, Android KitKat ile beraber önemli bir güncelleme almış ve gelen aramaların hangi şirketten geldiğini göstermeye başlamıştı. Şimdi ise uygulama, istenmeyen çağrı algılama özellikleriyle donatılıyor. Tek önemli dezavantaj, işlevin şimdilik sadece Nexus ve Android One cihazlarına sunuluyor olması.

Google istenmeyen çağrıları engelliyor

Google, yeni işlevin istenmeyen numaraları engelleyeceğini ve raporlayacağını söylüyor. Buradan firmanın kullanıcılardan gelen verileri kullanabileceği anlaşılıyor. TrueCaller adlı üçüncü parti uygulama, bu tür işlevleri bir süredir sunsa da, Android'in istenmeyen çağrıları engelleme işlevlerini doğal olarak sunması gerçekten faydalı olacak. Bu arada Apple'ın da iOS 10'a istenmeyen çağrıları algılamaya yönelik bir işlev ekleyeceği söyleniyor. iOS 10 şu an beta aşamasında, ancak yeni iPhone ile birlikte final sürümünün yayınlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.