Instagram’da takipçi sayısı nasıl artırılır?

Instagram’da takipçi sayısı nasıl artırılır?
Sosyal medya, gün içerisinde birçok insan tarafından en çok ziyaret edilen platform. Her kesime hitap eden sosyal medya çeşidi bulunuyor. Fotoğraf ve video paylaşımları ile en çok sevilen sosyal medyalardan bir tanesi de Instagram.
Öncellikle takipçi satın alma gibi işlemleri uygulamamanızı tavsiye ediyoruz. Bu tür işlemler ile sahte bir kimlik oluşturmanız, popüler olmanıza engel olabilir. Bunun yerine Instagram’ı doğru kullanarak, doğal yoldan ve kalıcı takipçiler edinebilirsiniz. Bu yolla edindiğiniz takipçiler, paylaşımlarınızla etkileşme geçeceği için daha güvenilir bir görünüş elde edersiniz.


Kimlerin sizi ne için takip etmesi gerektiğine karar verin!


Öncelikle hesabı neden açtığınızı, hangi yaş grubu veya cinsiyete hitap etmek istediğinizi belirleyin. Bu kitlenin genel olarak ilgisini ölçümleyin. Kitlenin ortak ilgi alanlarını ve en çok takip ettikleri sayfaları not edin. Daha sonra kendinize uygun bir isim seçerek hesabınızı açabilirsiniz.


Biyografiniz ilgi çekici olsun!


İnsanlar hesabınıza girdiğinde ilk önce biyografinizi okurlar. Bu yüzden hem sizin hakkınızda hem de sayfanız hakkındaki bilgileri çok kısa özetleyin. Bir internet sayfanız varsa ekleyebilirsiniz. Ayrıca sizinle iletişime geçmek isteyebilecek insanlar için bir mail adresi de yazabilirsiniz.

Aklınıza estikçe değil, düzenli paylaşımlar yapın!


Eğer takipçilerinizin çok olmasını istiyorsanız, aklınıza geldiğinde veya müsait olduğunuzda değil düzenli aralıklarla paylaşımlarda bulunun. Düzenli aralıklarla paylaşımlar yaptığınızda insanların ana sayfalarında veya sizi takip etmeyen çevrenin de keşfet kısmında olursunuz. Bunun için bir plan hazırlayarak daha doğru sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca kendinize ait bir tarz oluşturarak daha estetik bir kanala sahip olabilirsiniz. Resmi bir duruş yerine daha samimi tavırlar insanlar tarafından daha fazla tercih edilmenize yardımcı olabilir. Bunun için Story’de ve profilde hayatınıza ait samimi paylaşımlar yapabilirsiniz.


Hashtag, konum ve etiketlemelerinizi doğru yapın!


Paylaştığınız fotoğrafları daha fazla kitleye ulaştırmanın en iyi yolu hashtag ve etiketlemeleri kullanmaktır. Bir araştırmaya göre Instagram’da takipçi kazanmak isteyen kişilerin kullanması gereken hashtag miktarı 11-15 arasındadır. Sizi, hitap ettiğiniz alanınızla ilgili daha fazla takipçiye ulaştıracak hashtag ve etiketlemeleri kullanmaya özen gösterin. Ayrıca fotoğrafınızın çekildiği yerleri konumda belirterek farklı takipçiler edinebilirsiniz.


Takipçilerinizle etkileşimde kalın!


Direkt mesaj ile soru soran veya fotoğraflarınıza yorumlar yapan takipçilerinizi hiçbir zaman es geçmeyin. Takipçileriniz ile etkileşimde kalın. Soru ve yorumları ile ilgilenin. Bu sizin daha güvenilir biri olduğunuzu karşıya hissettirecektir. Takipçileriniz ile iletişimde olmazsınız bir süre sonra sizi takipten çıkarabilirler.İşte tüm bunları deneyerek siz de doğru yoldan kalıcı takipçilere sahip olabilirsiniz. Kendi isteği ile gelen takipçiler, satın alınan takipçilerden sizi daha çok mutluluk edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.