WhatsApp kullananlar dikkat!

WhatsApp kullananlar dikkat!
Whatsapp’a gelen iki aşamalı doğrulama kullanıcıların güvenliğini arttırırken bir takım sorunları da beraberinde getiriyor.
Whatsapp’a gelen iki aşamalı doğrulama kullanıcıların güvenliğini arttırırken bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Zira WhatsApp bu konuda çok katı kural uyguluyor.

İki adımda doğrulamaya geçildiği taktirde oluşturulacak olan 6 haneli şifreyi unutmanız durumunda sizi WhatsApp’sız 7 gün bekliyor.

Telefon değiştirdiğinizde veya WhatsApp’ı telefonunuza yeniden kurduğunuzda, WhatsApp sizden SMS onayının yanı sıra bu 6-haneli şifreyi de istiyor. Şifreyi unutursanız WhatsApp’ı 7 gün süreyle kullanamıyorsunuz.

7 günün sonunda ise tüm geçmiş yazışmalar silinerek SMS onayı ile uygulamaya erişebiliyorsunuz. Şifreyi unutma riskine karşı WhatsApp’ın e-mail alternatifi de bulunuyor. İki adımlı doğrulama özelliğini kullanmak istediğinizde uygulama size isteğe bağlı olarak e-mail adresi soruyor. Şifreyi unuttuğunuzda e-mail ile doğrulama yapabiliyorsunuz. Fakat e-mail adresi belirtmediyseniz WhatsApp 7 gün boyunca kullanılamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.