17. Festival hazırlıkları titizlikle sürdürülüyor

17. Festival hazırlıkları titizlikle sürdürülüyor
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin mimarı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivallerin yaşatılmasının ancak toplumların kültürlerine sahip çıkmasıyla olabileceğini söyledi.

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali öncesinde hazırlıklarını titizlikle sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, belediye çalışanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve Belediye Meclis Üyesi sanatçı Emre Saltık yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
"Dünyadaki 3-5 festivalden biriyiz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Akgün, bir önce festivale ilişkin olarak hazırlanan raporlar, halk jürisi raporları, bizzat kendisinin ve belediyenin üst düzey yöneticilerinin gözlemleri sonucu ortaya çıkan bilgilerden hareket ederek, 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin daha hatasız ve daha başarılı olması için çalışıldığının altını çizerek; "17 yıl önce ulusal olarak başlattığımız festivalimiz bugün hem uluslararası boyuta taşındı, hem de uluslararası alanda önemli başarılara imza attı. Dünyaya bunca yıl süreklilik arz eden ve sürekli olarak başarı çıtasını yükselten sadece 3-5 festival var" diye konuştu.

"Sahip çıkmazlarsa festivaller ortadan kalkar"

Festivallerin devam etmesi ve yaşatılabilmesi için toplumların kültürlerini yaşatmaları gerektiğine vurgu yapan Başkan Akgün; "O toplumun geçmişinin, örf ve ananelerinin ve o toplumu diğerlerinden ayıran kültürlerinin yaşatılması lazım. Festivallerde bunu yaşatmanın yolları ise el sanatları, müzik ve halk danslarıdır. Çünkü festivaller esas itibariyle bu temalar üzerine kurulur. Festivaller kültürlere dayanır, kültürlerin yaşatılması ve tanıtılması için de toplumların kendi kültürlerine sahip çıkıp yaşatmaları gerekir. Eğer bunu yapmazlarsa festivaller de ortadan kalkar" dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi verdiler
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'den sonra söz alan Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve Belediye Meclis Üyesi sanatçı Emre Saltık yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.