73 yaşındaki Bala azmetti üniversiteli oldu

73 yaşındaki Bala azmetti üniversiteli oldu
Okuma yazma dahi bilmeyen 73 yaşındaki Ülküye Bala, EYOP Projesi sayesinde bugün artık bir üniversite öğrencisi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) mucizeler yaratmayı sürdürüyor.


Herkese her yaşta eğitim fırsatı


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün İstanbul Üniversitesi ile yaptığı işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Evden Yeniden Okula Projesi' hiç okula gitmemiş veya belli başlı sebeplerden dolayı eğitimini yarım bırakmış kişilerin, toplumda hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemesi ve eğitimlerini tamamlamalarına olanak tanıyor. Ülküye Bala, içinde uhde olarak kalan okuma hayaline Büyükçekmece Belediyesi'nin Evden Yeniden Okula Projesi ile ulaştı.


Üniversite sınavını kazandı


1943 doğumlu Ülküye Bala, ailesinin okutmaması üzerine 1964 yılında evlendikten sonra eğitim hayatına başlayarak 1975 de ilkokulla tanışır. İçinde kalan okuma aşkı devam etse de geçirmiş olduğu kalp ameliyatı bu isteğini yine yerine getirmesine engel olmuştur. Üç çocuk annesi olan Bala, ailede tek okumamış kişi olmanın üzüntüsüyle eşinin karşı çıkmasına rağmen tekrardan eğitim hayatını sürdürmek ister. 2011'de gelmiş olduğu Büyükçekmece de, Büyükçekmece Belediyesi'nin açmış olduğu İngilizce kursuna kayıt yaptıran Bala, burada EYOP projesini öğrenerek yeni bir başlangıç yapar. Ülküye Bala, EYOP'a kayıt yaptırdıktan sonra ortaokul ve liseyi başarıyla tamamlayarak üniversite sınavına hazırlanır. Okuma azmiyle girmiş olduğu üniversite sınavında beklediğinin üzerinde bir puan elde eden Bala, bir yandan tercih yapmaya çalışırken en çok istediği bölüm olan yerel yönetimleri okuyarak yoluna devam etmek istiyor. 


Benim azmim gençlere örnek olsun


Benim azmim gençlere örnek olsun diyen Bala, "Okumanın yaşı yok. Her yaşta eğitim alınabilir. Büyükçekmece de oturanlar bu konuda çok şanslı. Eğitime değer veren bir başkana sahip. Başkan'ım Dr. Hasan Akgün'e çok teşekkür ederim bizlere bu imkanları en iyi şekilde sunduğu için. buradan diyebileceğim tek şey gayret edip başarmamak mümkün değil. hayallerinizin peşinden gidin gün gelir kavuşursunuz. benim en büyük hayalim üniversiteli olmaktı başardım" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.