Akçansa gelecek için çalışıyor

Akçansa gelecek için çalışıyor
Akçansa, tüm iş süreçlerinde çevresel etkinin azaltılmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı olumlu etki yaratmaya odaklanıyor. Şirket, örnek yaklaşım ve uygulamalarını ekosistemine de yayarak, sektörün dönüşümüne destek olmayı amaçlıyo

Akçansa Genel Müdürü M.Zeki Kanadıkırık; “Fosil yakıt kullanımını azaltarak, potansiyel alternatif kaynakları olabildiğince ekonomiye geri kazandırmayı hedefliyoruz. Rüzgâr ve atık ısıdan elde ettiğimiz enerji ile üretimdeki toplam enerji ihtiyacımızın yüzde 14’ünü karşılıyoruz” diye konuştu.
 

Akçansa, son 10 yıldır, en az finansal performans kadar ekolojik ve sosyal hedefleri iş stratejisine entegre etmeye özen gösteriyor ve işinin kaynağında ‘gelecek için sorumlu çalışma’ yaklaşımına yer veriyor. Şirket, aynı zamanda, sürdürülebilirlik anlayışının, değer zincirinin tüm halkalarına yayılmasını teşvik ederek, çevresel etkinin azaltılmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı olumlu etki yaratmaya odaklanıyor. Akçansa üretim aşamalarında aldığı enerji verimliği tedbirleri ve üretimde daha fazla oranda alternatif yakıt, biyokütle kullanımı gibi uygulamalarıyla karbon emisyonunu 2017’den bu yana yüzde 24 azalttı.

Atık sorununa çözüm ortağıyız

Dijital odaklı enerji verimliliği projeleri ile de yüzde 64 enerji tasarrufu sağladı. 2014-2020 yılları arasında arıtma çamurundan toplam 300.000 tondan fazla CO2 oluşmasını engellemeyi başardıklarının altını çizen Akçansa Genel Müdürü M.Zeki Kanadıkırık; “Fosil yakıt kullanımını azaltarak, potansiyel alternatif kaynakları olabildiğince ekonomiye geri kazandırmayı hedefliyoruz. Rüzgâr ve atık ısıdan elde ettiğimiz enerji ile üretimdeki toplam enerji ihtiyacımızın yüzde 14’ünü karşılıyoruz. Tüm fabrikalarımızda ortalama 500 bin ton/yıl üzerinde atığın geri kazanımını sağlıyoruz. Sektör ortalamasının çok üzerindeki alternatif yakıt kullanım oranımızla karbon emisyonunun iklim üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sadece Büyükçekmece Fabrikamız ile son 5 yılda 1.000.000 ton atığı ekonomimize geri kazandırarak, İstanbul’un atık sorununa çözüm ortağı olduk. Yaptığımız kamu iş birlikleri sayesinde (İSTAÇ, İSKİ ve İBB) İstanbul’un hem denizden hem karadan çıkan atıklarını Büyükçekmece fabrikamızda enerjiye dönüştürüyoruz” dedi.

İyi bir komşu olmalıyız

Akçansa, çalışanlarından müşterilerine, bayilerinden yöre halkına kadar dokunduğu tüm kesimlerle şeffaf iletişim kurmaya büyük önem veriyor. M.Zeki Kanadıkırık, “Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki halkın ihtiyaçlarını önemsiyor, ‘iyi bir komşu olmak’ hedefiyle yakın ilişki kurmaya özen gösteriyoruz. Bir parçası olduğumuz toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, daha güvenli, refah dolu bir dünya oluşumuna katkı sağlamak amacıyla projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Çevreye saygı en büyük önceliğimiz

Büyükçekmece Fabrikası’nda çevresel etkiyi en az düzeyde tutmak için her türlü tedbiri hassasiyetle aldıklarını belirten Kanadıkırık şunları söyledi; “Gerek insan gerekse çevre sağlığı ve güvenliği için ihtiyaç duyulan tüm denetim ve kontrolleri, yasalara tam uyumun da ötesine taşıyarak sürekli ve düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Green Plant Projesi kapsamında tesisimizin görsel ve akustik etkilerinin azaltılması, tozsuzlaştırma performansının geliştirilmesi ve sosyal çevreyle entegrasyonunun geliştirilmesini hedefledik. Bu kapsamda yapıların kaplamalarını yeniledik, fabrika içi peyzaj çalışmaları ve ağaçlandırmayı yaptık. 42.000 m2’lik hammadde stok sahasını kaldırarak, içinde yapay bir göletin de yer aldığı ağaçlandırma, çimlendirme projesini uyguladık”.


Büyükçekmece’de 1967 yılında kurulan fabrika ile şu anda 5.000 kişinin yaşamına dokunduklarının altını çizen Kanadıkırık: “Fabrikamız, çevre konusundaki hassasiyetini Türkiye’de bir ilk olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ve İstanbul Sanayi Odası’ndan kazandığı Çevre Ödülü ile kanıtladı. Bugün içinde 80 dönüm peyzaj ve yeşillendirme çalışması yaptığımız, şu an itibariyle 1500 adet ağaca ulaştığımız yeşil alan, 500 m2 su havzasına sahip ekolojik gölet var. Yarattığımız istihdam ile bölgeye olumlu katkılar sağlarken, fabrikamız çevresindeki paydaşlarımızın sosyal ve kültürel çalışmalarına da destek oluyoruz. Hem çevremize hem de bölgeye yatırım yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.
Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketiyle 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markasıyla genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir.
Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.
Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.