Akgün: Akalan köyümüze modern bir eğitim tesisi kazandırıyoruz

Akgün: Akalan köyümüze modern bir eğitim tesisi kazandırıyoruz
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca ilçesi Akalan köyünde yapımı hızla devam eden Atatürk İlk ve Orta Öğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Okulun, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştirileceğini açıklayan Başkan Akgün, “Akalan köyümüze laboratuvarları, çok amaçlı salonu ve kütüphanesi ile modern bir eğitim tesisi kazandırıyoruz” dedi.

“2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştireceğiz”

Büyükçekmece Belediyesi ve Çatalca Belediyesi işbirliğiyle Çatalca’nın Akalan köyünde yaptırılan Atatürk İlk ve Orta Öğretim Okulu inşaatı 2 vardiya usulüyle günde 16 saat çalışılarak devam ediyor. Yaklaşık 20 gün önce yıkılan eski okul binasının yerine yaptırılan okul anaokulu, ilk ve orta öğretim okulu olarak hizmet everecek. Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel ile birlikte okul inşaatında incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1983 yılından bu yana Akalan köyü ile manevi bir bağı olduğunu belirterek; “Bir gün Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara ile birlikte köye geldiğimizde köyün muhtarı okulun çok eski olduğunu, ömrünü tamamladığını ve artık eğitim için yeterli olmadığını ifade edince bizde hemen bu okulun yerine yeni bir okul yapmak için harekete geçtik. Ancak aradan geçen 2,5 yıla rağmen projemiz onaylandı. Geçtiğimiz ay İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin ile görüştükten sonra projemiz onaylandı ve hemen ardından eski okul binasının yıkımı gerçekleştirdik. Çatalca Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve müteahhit arkadaşımızın gayretleri sonucunda da 20 gün içinde de okulun zemin katını tamamlayıp birinci katın inşaatına başladık. Atatürk İlk ve Orta Öğretim Okulu’nu 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’na kadar yetiştireceğiz” diye konuştu.

“Eğitim için yapamayacağımız hiçbir şey yok”

Başkan Akgün, okulun bilgisayar laboratuvarı, çok amaçlı salonu ve kütüphanesi ile modern bir eğitim tesisi olacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Akalan köyüne eğitim adına güzel bir hizmet bırakacağız. Eğitim için yapamayacağımız hiçbir şey yok. Ama imkanlarımızda dar. Fakat her ne olursa olsun Akalan köyü güzel bir okula, modern bir eğitim tesisine kavuşmuş oluyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.